savskih 50
17. novembra 2022

Blizu 50 zabavnih ravninskih kilometrov v zimskih razmerah in z reko Savo malo na levi, malo na desni strani.

Moram priznati, da je bilo v prvoaprilski objavi o seriji Savskih 50 nekaj le res: datum izvirnih Savskih 50. V soboto 17. decembra se že petič odpravimo na makadame, kolovoze in stezice ob Savi v občinah Ljubljana, Medvode in Dol pri Ljubljani. Ja, tudi datum je že od 1. aprila v našem koledarju.

Kaj je Savskih 50?

Recimo temu “žur fura”. Res dolga skoraj 50 kilometrov, a je trasa ravna skorajda kot palačnika in vzpona/spusta je le malo več kot znaša višinska razlika med Medvodami na zahodu in Brinjem na vzhodu. Po dveh letih spet s skupnim startom.

Namen: da se tudi izven klasične sezone malo podružimo in da še kdo ugotovi, da je tudi pozimi lahko na kolesu bolj zabavno kot na trenažerju. Še posebej na pestri ravninski turi, kot je ta.

Leta 2018 smo Savskih 50 krstno izvedli kot pretežno makadamsko furo, nato pa vsako leto dodajali zabavne odseke po enoslednicah. Zdaj je nemara najbolje zajahati preprosto gorsko kolo, gre pa tudi z makadamkarjem. Ah kaj, gre s skoraj vsem na dveh kolesih … Celo nagrado za najmanj primerno kolo podelimo.

Pa še vrsto drugih nagrajencev razglasimo na druženju v cilju v pivovarni in točilnici Loo-Blah-Nah v Črnučah. Nekdo se bo celo odpeljal s kolesom! Startamo ob 11. uri nedaleč stran v Ludus beach parku.

Startnine ni, s prireditelji iz ŠD Supersnurf radi sprejmemo kar prispevek za okrepne postaje in za kulturozabavni program. Pa srečolov bo na cilju!

Prijave pa so zaželene, le prijavljeni prejmejo GPS sled trase in vabilo na sestanek za udeležence na Zoomu.

V vsakem vremenu! Tak letni čas je, da si ne bomo izmišljevali …

Podrobnosti v koledarju mtb.si

Naravnost v prijave

Preberi še

2021: Savskih 50 in druga okoli-božična rajanja
2020: Brez(s)tičnih #savskih 50
2019: Ture pred božičem in po njem
2018: Savskih 50, ničta izvedba

Sledite nam