jošt štrucelj
4. januarja 2022

Vsak ima svoje kombinacije zanimanj in sposobnosti, dolenjski spustaš in letalec Jošt je naprimer najlepše žgoleč slavček med bageristi! Dirty5 za vedno.

Jošta je na verigo pripel Enej Vitrih.

Jošt Štrucelj

  • Vzdevek: Štruc, Joso, Josip, un taglasn itd … Štruc pa se je najbolj prijel
  • Kraj: Meniška vas, born and raised
  • Starost: 23
  • Pripadnost klubu, podjetju, plemenu … : 35 crew, pank kura, košaški memes, Alliance ASE
  • @struc62

Pokrovitelj serije Na verigi

Pokrovitelj Na verigi

Enej: Jošt, spoznala sva se na prvi Slovenish Gibanici, takrat si še d(i)rkal, zdaj pa sediš v svojem sanjskem vozilu in koplješ traile. Si zadovoljen z digger lajfom, je to kar si si zamislil? Bi večjega? Kateri je tvoj machinery wet dream?

Jošt: Mislim, dirkat (če mene vprašaš) nisem nikoli nehal, samo zadnji dve leti zaradi službe, korone itd. nisem uspel prit na dirke. Razen na zadnjo dirko na Kopah, ko sem zaspal. 😀

Ja, dejansko se nimam kaj veliko pritoževat. V Allianci sem bil zelo lepo sprejet, počutim se kot mlajši brat vsem, in sem res vesel, da delam tu, ker je res zabaven posel in marsikej doživiš, kar ti ostane za večno v spominu, tako da bi se zahvalil vsem, sploh Luniju za vse, kar sem imel možnost doživet, probat in se naučit. Sicer se privajam tega, da me ni kaj veliko doma in da nimam toliko časa za motor, bajk al pa henganje s familijo (pri tej količini članov je vedno kakšen piknik ali pa pohod v planu). Nisem si nikoli sploh upal predstavljat, da bom kej takega počel v lajfu, tako da pričakovanj niti nisem imel.

Velikost ni vse, haha (tako da se ne rabte sekirat, če je vaš mejhn!), odvisno kaj se dela, ampak ja, če mam možnost it v velik stroj (do zdej je rekord 22 ton), bom seveda el, ker je res noro, ko premikaš in šejpaš kupe, zraven pa gruntaš, da bi za tole bi lopato rabil ene dve leti, ti pa to narediš v eni uri. Ko to vse skupaj pofuraš, je pa še boljši feeling.

Ja, vsa velika mašinerija mi je dream shit (bagri, buldožerji, skid-steeri, ratraki, nakladači itd. …), tako da v dream lajfu bi imel vsega po malem, ampak glede na to, da večino časa preživim v bagru, se mi skus sanja o kakšnem hudem volvotu z “rototiltom”, zraven bi pa en skidder na gosenicah letal z materialom. 😛

jošt štrucelj
Foto Klavdij Blažko

Investitor pride z vrečami $$ in si želi trail. Kakšen stil traila bi najraje delal in na kateri lokaciji (BC style v gozdu, Utah v puščavi, Finale po skalah ipd.)? Kaj ne sme manjkat na “sanjskem trailu”?

Uuuu, ja, pomoje bi se kar na Rogli spravu kaj naredit, letos sem hodil tam in mi je gozd noro lep. V tujini pa mogoče na Pelisterju v Makedoniji, divje lepa hosta vizualno, hud teren za znort. Trail bi bil pa nek miks vsega, kar je men kul – jumpy DH, malo pomešan s kakšnimi MX objekti, pomoje kaj takega, kar je naredil Estaque, ki je imel en del s supercross objekti. Konec koncev nas je večina v bajku pristala zato, ker nismo imeli danarja za motokros vozit. 😀 Definitivno ne smejo manjkat kakšni lepi veliki skoki in pa strmine, kjer lahko spustiš v smrt, potem moraš pa pohaklat nek kanal v ovinek (zadnja dirka v Trbovljah, prvi del gozda pod cesto npr …).

Po spletu poleg perverznih krožijo tudi posnetki tvojega izjemnega petja. Slo freeride scena še nima uradne himne (Fukni ga pošrek je drift komad), a bo kaj iz tega? Kak hip-hop collab s pridihom harmonike in Hope račne?

Ja, če kdo napiše kaj (Vrečk ima čut za to), z veseljem “posodim” svoj glas. 😀
Hja, za rapat nisem glih nadarjen, čeprav ga poslušam rap, lahko sem pa tisti, ki poje refren, haha.

Big tiddiez or thicc thigs?

GIIME THEM THICCCCCCCC THIGS!

još štrucelj, dirty 5
Odsek, ki ga ljubi cel svetovni pokal

mtb.si: Od Pank kure do Batt Crew in Dirty 5, v samih družbah s čudnimi imeni se zadržuješ. Gotovo je tudi v tvoji gradbeni znamki kaka čudna zgodba.

Jošt: Pa dejansko niti ne neki ful, ko sem odpiral firmo, sem si rekel, da ne bom dal kaj “normalnega” za ime. Ko sem ugotavljal, kaj bi sploh dal, sem si rekel, da bi rad nekako povezal ime 35 Crew, ampak ne preveč očitno. Tko da pol je šlo to tko: ja, delal bom z zemljo, tako da to je dirt po angleško, dirty pa zveni zelo podobno številki thirty, kar je super, in ko izgovoriš dirty5, zveni isto kot thirtyfive. In to je bolj kot ne to, haha. Nič kaj posebnega, samo spet neka butasta fora, ki jo bom čisto preveč uporabljal, dokler se ne bo prijela tako kot vse doslej, haha.

Bi se vrgel tako na polno v gradnjo, če se ne bi polomil?

Dejansko moje poškodbe niso čisto nič vplivale na mojo odločitev za to. 😛 Me je pa tista zlomljena noga pripeljala do situacije, ko sem imel možnost it v Kočevje pomagat za dlje časa (plan je bil en teden, ostal pa sem kar konkretno dlje). Tako da bi sem vesel, da sem mel možnost delat s strojem, ker prej nikoli nisem sedel v bagru (tisto kot 6 let star šmrkovc, ko te vzame en iz cgpja v stroj, da vidiš, kako je, ne velja, haha).

mtb.si (standardna): Tvoj popoln dan na kolesu (kje, kaj, s kom)?

Jošt: Trening dan na dirki v petek s fanti iz 35 crewja, Kvasom in njegovo ekipo, na Javorniku s postavitvijo proge iz leta 2015 pa dobrim oprijemom, to mi zveni kar popolno.

Tvoj popoln dan brez kolesa?

Z motokros motorjem in kolegi kje na sveže sfrezani progi z epsko zemljo in pošejpanimi jumpi.
Ali pa kjerkoli s punco/familijo na lep sončen dan in prazno glavo.

Kaj bi počel, če ne bi nihče izumil gorskega kolesa?

Pomoje vozil motokros, samo ene 35x slabše kot zdaj (ker mi je bajk dal veliko znanja, ki ga lahko uporabim na motorju), ali bi pa poslušal mamo Darjo in se skoncentriral na petje oz igranje violine. Ampak smo, kjer smo, men je tko čist kul. 😛

Povej kaj o svojem najljubšem kolesu.

Trenutni Commencal Furious mk.2. Freeride bajk, ki se ga da furat tko na dh-ju kot na jumpih.

Tvoje prvo kolo?

(pogleda sliko ob mizi) Neznana znamka z sivim okvirjem in rumenimi kolesi ter pomožnimi koleščki, ki sem jih po ene dveh tednih sam odšrafal stran, ker če si hud, jih ne rabiš, hahaha.
Polnovzmeten bajk pa karbonski Remec DH pro letnik 2003, ki mi je bil ene 6x prevelik.

S kom bi najraje fural? Komer koli na svetu (ali v vesolju), živim, mrtvim, namišljenim …

Kakšen Cam Mcaul, ker mi zgleda kot človek, ki res uživa na kolesu.

Najboljši nasvet, ki si ga kdaj dobil / ali nasvet, ki ga lahko daš drugim?

Dobljenega nasveta se ne spomnim nobenega, ki bi se mi fino vtisnil v spomin.
Drugim pa lahko rečem: ne pretiravaj. Preprosto in učinkovito, ego te lahko v našem športu hitro poškoduje, če je večji kot tvoje realno zavedanje, česa si sposoben.

Tvoj padec, ki si si ga najbolj zapomnil? Tudi, če si ga v resnici nisi …

Pomoje, ko sem se prvič polomil. Okoli 10ih dopoldne smo bili doma zmenjeni, da gremo v gozd napravlat drva, jaz sm se pa en večer prej zmenil da grem zjutraj za 2 uri furat z Voharjem. Uglavnem na progi za bajto sva probala skočit en triple iz kompresije. Ko sem pre-hopnil v kompresijo, sem preveč potegnil z nogami (slab bunnyhop) in se celo kompresijo in cel odriv na skoku peljov po prvi, na koncu močno otb-jal in si uspel zlomt nadlaht. Tisti dan pol nismo šli v hosto hahaha.
Fun fact: ene 4 leta kasneje sem si 8 m bolj desno 3x zlomil ključnico na skoku, ko sem poskušal scrubat, končal pa 3 m predaleč z glavo v koreninah.

Tvoja glasbena želja oziroma glasbeno posvetilo bralcem mtb.si?

Spodobi se in pravično je, da dam svoj lani največkrat predvajan komad.

Preberi še

Na verigi: Enej Vitrih
Na verigi – pravila in dosedanji izprašani

Sledite nam