Phil Atwill
23. januarja 2021

Ni še 31. januar, zato prestopov, podaljšanj pogodb in menjav delodajalcev še ni zmanjkalo. Tokrat Emily, Phil, Jernej, Mike, Max, Petra, Gabriel, Mitch in Brage.

Phil Atwill

Britanec, ki že dlje časa biva v Grčiji, se je vrnil pod okrilje znamke, ki je enkrat že zaznamovala njegovo kariero. Phil bo tekmoval po lastnem programu, s fokusom na dirke svetovnega pokala v spustu, podporo z okvirji pa bo dobil pri svojemu nekdanjemu pokrovitelju Propain Bicycles. @phil_atwill.

Emily Batty

Štirikratna kanadska prvakinja v olimpijskem krosu se je po dvanajstih letih razšla z ekipo Trek Factory Racing in bo novo poglavje ter napad na kolajno v Tokiu začrtala na kolesu znamke Canyon. Kako se bo imenovala ekipa, ki jo snuje njen mož Adam Morka, še ni znano. @emilybatty1.

Foto Canyon

Jernej Sobočan

Naš Jerry, nekdanji tekmovalec na cesti in v enduru ter novopečeni očka, se je po štirih letih poslovil od ekipe Möbel Märki MTB Pro Team in našel novo sredino pri ekipi KMC Orbea. V osnovi kot mehanik, a zaradi svojih izkušenj gotovo še z drugimi nalogami. Družbo mu bodo delali tekmovalci v krosu Thomas Litcher, Milan Vader, Malene Degn in Victor Koretzky. @sobocanjernej.

Mike Jones

Od Mondrakerja nazaj k Nukeproofu. Mike Jones bo zopet tekmoval pod okriljem proizvajalca koles Nukeproof, vendar v tako imenovanem programu “PROvateer”. Mike, ki ima sedaj tudi redno službo, bo s pomočjo Nukeproofa tekmoval v britanski seriji v spustu ter na izbranih dirkah svetovnega pokala. @mikejones35.

Max Fredriksson

Po petih sezonah sodelovanja, se končuje partnerstvo med Maxom Fredrikssonom in znamko NS Bikes. Petindvajsetletnik pravi, da bo novega delodajalca razkril prihodnji teden. @maxfredriksson.

Petra Bernhard

Avstrijka, stara znanka dirk SloEnduro, je postala del ambasadorske ekipe evropskih športnikov za znamko koles Intense. @petz.7.

Gabriel Wibmer

Mlajši bratranec najbolj znanega youtube zvezdnika Fabia Wibmerja, se je pridružil kolesarski znamki Canyon. Mladi trialist in spustaš je stari znanec tekmovanj pod Pohorjem @wibmergabriel.

Foto Stephan Wibmer

Mitch Ropelato

Nekdanji tekmovalec v BMXu, Monsterjev divjak in dvakratni kralj festivala Crankworx, je opremljevalca Santa Cruz zamenjal znamko koles Cannondale. Mitch ostaja zvest domačim proizvajalcem. @mitchropo.

Brage Vestavik

Enaindvajsetletni Norvežan, ki si je pred nekaj dnevi pri snemanju filma za Igre X poškodoval stopalo, je s svojim dosedanjim delodajalcem GT Bicycles podpisal pogodbo za še dve leti sodelovanja. @bragevestavik.

Na naslovni fotografiji Phil Atwill. Foto Propain.

Preberi še

Johansen za Ibis, Misser k Mondrakerju
Danny k Nemcem, Ángel k andorski znamki
Prestopi 2021: Novi obrazi pri Specializedu, Prevotova uradno pri Absolute Absalon

Sledite nam