Valentina Holl
31. decembra 2020

Zadnji paket odpovedi pogodb, preden izvemo, kdo izmed tekmovalcev in tekmovalk bo v sezoni 2021 dobil novega delodajalca.

Valentina Höll

Dvakratna mladinska svetovna prvakinja in dvakratna zmagovalka svetovnega pokala v spustu med mladinkami se po skoraj sedmih letih poslavlja od koles znamke YT Industries. Vali ni bila del ekipe The YT Mob, ampak je bila vsa leta kolesarske kariere na njihovih kolesih in pod pokroviteljstvom Srama in TLD (Troy Lee Designs). Kot je znano, ostaja zvesta TLD-ju, kateri veliki ekipi se bo pridružila naslednje leto, pa še ni znano. Najglasneje se omenjata dve veliki kolesarski znamki: Trek in Specialized. @valihoell.

Sina Frei

Skupna zmagovalka svetovnega pokala v krosu do 23 let, nekdanja svetovna prvakinja, evropska prvakinja in še kakšen naslov bi lahko dodali, se po treh letih ločuje od ekipe Ghost Factory Racing. @freisina.

Jernej Sobočan

Močno in dolgoletno sodelovanje se končuje. V vlogi “deklice za vse”, predvsem pa športnega direktorja, je ekipi Möbel Märki MTB Pro Team po štirih letih pomahal v slovo. @sobocanjernej.

Rémy Métailler

Francoz se po štirih letih poslavlja od koles znamke Cube. @remymetailler.

Cam Zink

Šest sezon je Američan preživel na kolesu znamke YT Industries, navduševal na tekmovanjih v freeridu, se leta 2017 povzpel do drugega mesta na Red Bull Rampage. Na največjem freeride festivalu za izbrance je Zink že slavil in sicer leta 2010, vmes je bil na istem tekmovanju nagrajen še s priznanjem za najboljši trik (2010, 2013, 2014). Zink ima tudi svojo blagovno znamko ročajev Sensus. @camzink.

Eliot Jackson

Po štirih letih sodelovanja se z ekipo Giant Factory Offroad razhaja občasni komentator za Red Bull TV, spustaš ter ustanovitelj fundacije Grow Cycling Foundation. @eliotjackson.

Kevin Miquel

Tretjeuvrščeni serije EWS iz leta 2019 se poslavlja od ekipe Sunn Enduro Factory Team. Francoz je v ekipi preživel tri sezone, v letu 2021 bo priložnost za odlične rezultate iskal pri novem delodajalcu. @kevin.miquel.

Geoff Gulevich

Tri leta z znamko Focus in slovo ob koncu sezone 2020. Kanadski veteran freerida Gully bo naslednjo sezono vozil kolo znamke? @geoffgulevich.

Naslovna fotografija Bartek Wolinski / Red Bull Content Pool

Preberi še

V sezoni 2021 brez ekipe Unior Devinci Factory Racing
Od ekip se s koncem leta poslavljajo …
Pogodbe se iztekajo, pod čigavim okriljem v naslednjih sezonah?

Sledite nam