Tomi Misser
14. januarja 2021

Šved se vrača k prejšnjemu delodajalcu, legendarni Španec pa k Mondrakerju. Škotski enduraš je podpisal za Norco, ekipa Stan’s Ibis Pro Team se je razšla.

Tomi Misser

Aktualni veteranski svetovni prvak v krosu in spustu v kategoriji 45 do 49 let in leta 2019 zmagovalec etapne dirke 4Islands v kategoriji masters je zapustil znamko Orbea ter se vrnil k Mondrakerju. Misser je bil del ekipe Mondraker med letoma 2003 in 2010. Španec je dobro znan starejši generaciji, saj je bil v devetdesetih letih trikrat zmagovalec dirke svetovnega pokala v spustu, v letih 1996 in 1997 pa je v skupnem seštevku končal na tretjem mestu. Bil je tudi mladinski (1992) in članski (1996) evropski prvak @tomimisser.

Zakarias Johansen

Enduro ekipa Ibis ima novega člana. Trkratni švedski prvak Zakaris Johansen se vrača tja, kjer je pred petimi leti začel svojo enduro kariero. @zakaris_johansen.

Lewis Buchanan

Škot z desetletjem izkušenj na dirkah svetovnega pokala v spustu, zadnjih pet sezon pa je prisoten tudi na dirkah svetovne serije v enduru, ima novega delodajalca. Kolesarsko pot bo nadaljeval na kolesu znamke Norco. @lewbuchanan.

Lewis Buchanan in Norco. Foto Innes Graham.

Ekipo Stan’s Pivot Pro Team razpustili

Vodja in gonilna sila ekipe Chloe Woodruff je sporočila, da ekipe Stan’s Pivt Pro Team ni več. Aktualna ameriška prvakinja v olimpijskem krosu še ni napovedala, za koga bo vozila v naslednji sezoni, je pa nekdanji član ekipe Keegan Swenson (tudi državni prvak) že sporočil, da bo tekmoval na kolesih znamke Santa Cruz. Swenson je eden prvih, ki so v lanskem letu naredili everesting, sam je slabih 8848 višinskih metrov preplezal v neverjetnih sedmih urah in štiridesetih minutah in s tem postavil svetovni rekord na gorskem kolesu. Tretja članica ekipe in petkratna ameriška prvakinja v gorskokolesarskem maratonu Rose Grant je napovedala slovo, ni pa namignila, kdo je njen novi delodajalec. Na instagramu si sledijo takole: @chloewoodruff, @keegels99, @rosekgrant.

Foto Stan’s No Tubes.

Na naslovni fotografiji Tomi Misser z najstarejšim in najnovejšim Mondrakerjevim kolesom za spust. Foto Mondraker.

Preberi še

Danny k Nemcem, Ángel k andorski znamki
Prestopi 2021: Novi obrazi pri Specializedu, Prevotova uradno pri Absolute Absalon
Prestopi 2021: Norton k YT Mob, Braidot in Marotte k Santa Cruzu
Prestopi 2021: Vergier k Treku, Sarrou k Specializedu

Sledite nam