Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
4. februarja 2013

Poročilce z nedeljske druge tekme skibike pokala. Novak tokrat za mišjega pred Šumbergarjem, tretje mesto novincu Cestniku.

Tudi če se na tekmi zberejo lastniki vseh vozilc na smučeh s krmili (če seveda odštejemo motorne sani in pa pležuhe, ki so to nedeljo divjali na svojem 4X na Mariborskem Pohorju), to ne bo velika dirka. Je pa privlačno za spremljanje, zato vam prinašamo še Hopsijevo poročilo z druge preizkušnje prvega slovenskega skibike pokala:

Drugo tekmovanje za skibike pokal je v nedeljo potekalo na smučišču Vogel. Za razliko od prejšnje tekme na Soriški planini, kjer nas je skoraj zamedlo, nam je nedeljsko sonce pričaralo pravo zimsko idilo s čudovitim razgledom na Bohinjsko dolino, Triglav in njegove sosede.

Na štartu so se zbrali kar trije novopečeni skibikerji. Pogrešali smo Marka Rejo in najmlajšega predstavnika Matijo Trnovca. Število udeležencev je vsako tekmo večje, tako da so bili na štartu poleg skibike koles tudi trije SMX-i in dva snowscotta.

Kakor vreme, je bila tudi proga tukaj popolno nasprotje tisti na Soriški planini. Če si na Soriški planini za dober rezultat potreboval tehnično znanje vožnje in krotenje skicikla, so tukaj odločale dobro pripravljene smuči in obilo poguma na strmem štartu. Ob prvem malce srhljivem skoku je bilo po nekaj metrih odločeno, s kakšno hitrostjo bo tekmovalec prevozil progo in kakšen bo njegov končni rezultat.

Tesno za zmago!

Tudi tokrat je vodstvo v prvem teku, kljub poškodbi kolena na prostem treningu, prevzel Bojan Novak, a mu je v drugem teku evropski masters prvak v mtb spustu Andrej Šumbergar z enajstimi stotinkami zaostanka pošteno dihal za ovratnik. Na tretje mesto se je s skoraj petimi sekundami zaostanka uvrstil novinec, trikratni državni prvak v spustu Jan Cestnik. Maticu Hribarju, kandidatu za pokal, se je prva vožnja nekoliko ponesrečila, nato pa mu je v drugem teku na progo zapeljal otrok. To se mu je ob ponovnem poizkusu zopet ponovilo. Tokrat je po tretjih skibike stopničkah žal končal na sedmem mestu.

V prihodnjih tekmah lahko pričakujemo boj za pokal med Andrejem Šumbergarjem, Maticem Hribarjem in Bojanom Novakom. Slednji ima v skupnem seštevku z dvema zmagama 60 točk prednosti pred prvim zasledovalcem. Do zaključka tekmovanja za skibike pokal nas ločita še dve tekmi; in sicer naslednja na Rogli 24. 2. in finale 9. 3. na Soriški planini. Vsi, ki imate radi zanimiva in atraktivna tekmovanja, ste vabljeni, da se pridružite, kot tekmovalec ali pa le kot gledalec. Kdo ve, morda pa vas zamika, da si preuredite domače kolo za spust po belih strminah 😀

Vrstni red Vogel:
1. Bojan Novak 48,56
2. Andrej Šumbergar 49,07
3. Jan Cestnik 53,43
4. Matej Lovrič 57,40
5. Blaž Rode 58,83
6. Mohor Kejžar 59,52
7. Matic Hribar 1:05,33
8. Martin Car 1:05,66
odstop Tomaž Dolenc, Dušan Markelj

Skupno točkovanje:
1. Bojan Novak 200
2. Andrej Šumbergar 140
3. Matic Hribar 100
4. Matej Lovrič 90
5. Mohor Kejžar 80
6. Jan Cestnik 60
7. Blaž Rode 40
8. Matija Trnovec 30
9. Marko Reja 20
10. Martin Car 10
11. Anže Matuc 0
12. Tomaž Dolenc 0
13. Dušan Markelj 0

Na uvodni fotografiji letos še nepremagani Bojan Novak na svojem Elanu. Vse foto Jure Čufer.

Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
Sledite nam