Biznis
16. aprila 2021

Kolesa v omejeni seriji. Ekološka Adidas Five Ten in Selle Italia, G-Form pod okrilje holdinga Eldrige, Pirelli z Barelom, Hervis s širitvijo in z velikim poudarkom na prodaji koles, britanski Wiggle pa rekordno.

Pirelli

Italijanski gumar je združil moči z nekdanjim francoskim spustaškim asom in dvakratnim svetovnim prvakom Fabienom Barelom. Gre za razvoj linije Pirelli Scorpion MTB, ki jih zaenkrat preizkuša Barel sam, kmalu pa se pnevmatike pojavijo tudi pri nekaterih ekipah v spustu in enduru. Več informacij najdeš na cyclingindustry.news.

G-Form

Proizvajalca zaščitne opreme za gorske kolesarje, smučarje in snowboarderje je kupil holding Eldridge. Holding Eldrige je prisoten v zavarovalništvu, medijih, na nepremičninskem trgu ter v nekaterih športnih dejavnostih in bo znamki G-Form po zagotovilih predsednika uprave omogočil širitev na nove trge. Klik.

Canyon

Leto 2021 je leto “limited edition” izdelkov. Pri nemškem proizvajalcu koles so predstavili model Torque CF Fabio Wibmer signature edition. Kolo bo na voljo v omejeni seriji.

Hervis

Avstrijska veriga trgovin, ki je že dolgo prisotna tudi v Sloveniji, je z otvoritvijo nove trgovine v Innsbrucku napovedala širitev programa, predvsem pri prodaji koles. Tako bo s pomladansko “ofenzivo” v šestih evropskih državah razširila svojo ponudbo, tudi z odpiranjem novih poslovalnic. Več na bike-eu.com.

MMR in Fernando Alonso

Motociklistična šampiona brata Marquez sta pred časom podpisala pogodbo o sodelovanju z znamko Mondraker. Po zgledu Mondrakerja so sedaj pri španskem MMR podpisali pogodbo z nekdanjim svetovnim prvakom v formuli 1 Fernandom Alonsom in predstavili gorsko in cestno kolo s posebno poslikavo. Rakish Fernando Alonso se imenuje MTB trdak, cestno kolo pa je Adrenaline Fernando Alonso Edition. Ali bosta kolesi na voljo tudi v prosti prodaji, zaenkrat ni znano.

Selle Italia

Italijani so predstavili sedež nove generacije. Model X Green Superflow je prvi sedež, narejen po sistemu ekološko trajnostnega proizvodnega procesa Green-Tech. Vse je v celoti zasnovano in razvito v Italiji. Glavni poudarek je na izdelku, ki je trajnosten, in v industriji, ki je prijazna do okolja.

Adidas Five Ten

Ena najbolj priljubljenih blagovnih znamk za gorskokolesarsko obutev, ki je že nekaj časa pod okriljem športnega giganta Adidas, se je zavezala, da bo do leta 2024 vse čevlje in oblačila izdelovala iz 100-odstotno recikliranih materialov. Več izveš na bikerumor.com.

Wiggle

Britanski internetni trgovec je objavil lanskoletne poslovne rezultate. Prodaja koles in kolesarske opreme je v letu 2020 skokovito zrastla. Številke in rast po posameznih segmentih si lahko ogledaš na bikebiz.com.

Prejšnji

Biznis 15: Keindl Sport po načrtih, Extreme Vital kmalu z novo

Sledite nam