peter vesel, brasil ride
27. oktobra 2022

Krepko prek 100 kilometrov in s samo enim Petrom v cilju etape na Brasil Ride. Absolutno še vedno vodi Avancini.

Skoraj 130 kilometrov in 2660 višinskih metrov vzponov, vožnja skozi narodni park, skozi gozdove, kjer so snemali filmsko uspešnico Avatar, preko mostov, ki vzbujajo strah, po blatu in pa makadamih, kjer so hitrosti na spustih presegale sedemdeset kilometrov na uro. Peter Vesel se na žalost poslavlja od še ene vrhunske uvrstitve, saj je v cilj prikolesaril brez partnerja, vseeno pa lovi naziv “Guarini“. Guariniji so tisti udeleženci etapne dirke, ki jo uspešno zaključijo trikrat. Tako bo afriški lev, kot ga imenujemo pri mtb.si, dobil še en vzdevek – prvega si je vsekakor prislužil na dirki ABSA Cape Epic, tam je že davno tega postal Amabubesi.

Najhitrejši so etapo prevozili v manj kot petih urah

Absolutno najhitrejši čas 4 ure, 50 minut in 35 sekund je postavil Brazilec Edson Junior (Caloi Henrique Avancini Racing), ki je za sekundo premagal prvega favorita dirke Henriqueja Avancinija (Cannndale Factory Racing). Tretje mesto je osvojil Portugalec Tiago Ferreira (DMT Racing Team by Marconi). Zaostal je še pol sekunde več.

Najhitrejša dvojica je bila uvrščena na absolutno 16. mesto. Čas Huga Neta in Joaa Pereire (Specialized Brasil OCE Powerhouse 4FUN Bikecenter) je znašal 5 ur, 20 minut in 32 sekund. Neto in Pereira sta tudi vodilna v kategoriji master.

V skupnem seštevku absolutno vodi Avancini, ki ima s časom 7 ur, 53 minut in 7 sekund minuto in 32 sekund prednosti pred Ferreiro. Na tretje mesto se je prebil zmagovalec 128-kilometrske etape Junior.

Takole izgledajo “brazilski mostički”. Pazljivost in zbranost nista odveč!

Kako na Brasil Ride kaže s kategorijo grand master?

Brazilca Abraoo Azevedo in Gustavo Jorge (AAZ Sports) sta vozila v svojem ritmu in traso prevozila v 6 urah, 4 minutah in 3 sekundah. Peter Vesel in Peter Wouters sta nekaj časa solidno “borbala”, a kmalu po petdesetem kilometru se je izkazalo, da Wouters ne zmore slediti ritmu in so zdravstvene težave prevelike. Tako je Peter Vesel po slabi polovici etape začel voziti sam in v svojem ritmu in v sedmih urah in 13 minutah končal etapo.

Vrstni redi na resultados.stopandgo.pro.

Peter Vesel po etapi

“Danes nekaj več kot sedem ur. Res je, da sem nekoliko več stal na okrepnih postajah. Do 58 kilometra sva šla s Petrom skupaj. Nekako je skušal končati etapo. Vmes so bili svetli trenutki. Mislil sem, da bo ‘speljal’, ampak ni šlo. Pustil sem ga v njegovem ritmu, nekaj časa vozil za njim. Nato se je ustavil, mi rekel, da ne more več, da ga vse boli. Številke na merilcu moči so bile takšne kot dan prej. Pogledal je na GPS, kje je cesta za vrnitev v Arraial d’Ajudo, tam imamo namreč apartma, v katerem bivamo, in je odkolesaril tja. No, sedaj se mi je javil in povedal, da je prišel varno do apartmaja.”

“Kako pa jaz? Naprej sem šel v svojem ritmu, se vmes malo pogovarjal s fanti. Kaj naj rečem? Ni mi vseeno za Petra. Kaj takšnega bi se lahko zgodilo tudi meni. Sam bom dirko skušal končati. Tako bom imel zaključen še tretji Brasil Ride. Sledi kraljevska etapa s startom in ciljem v Guaratingi. Nato še transferna etapa nazaj proti baznemu taboru in za konec še krožna etapa v soboto. Bilo pa je pestro danes. Maksimalno temperaturo mi je Garmin nameril 34,5 stopinje, maksimalno hitrost pa krepko preko 74 kilometrov na uro. Za konec naj dodam, da brez potopne sedežne opore mi živeti ni.”

Video druge najdaljše etape na letošnjem Basil Ride

Fotografije so delo Petra Vesela. Včeraj je imel čas tudi za Brasil Ride fotolov.

Preberi še

Brasil Ride 2022: Ponedeljkova etapa odpovedana

Sledite nam