Brasil Ride
25. oktobra 2022

Včeraj bi se morali tekmovalci odpraviti na 128 kilometrov dolgo etapo, a jim je nočno deževje preprečilo nastop. Brasil Ride se nadaljuje danes.

Etapo, ki bi tekmovalce iz obalnega mesteca Arraial d’Ajuda pripeljala v osrčje gozdov Guaratinge, so odpovedali. Tako so včeraj popoldan po našem času tekmovalci ostali v baznem kampu.

Z Brasil Ride se je javil Peter Vesel

“Zdravo. Etapa je bila na žalost odpovedana. Razlog je v hudem nočnem deževju, ki je dele trase, po kateri bi vozili, spremenil v nevozne. Težava tiči v ilovnatih tleh, zato so komisarji UCI preprosto odpovedali etapo, češ da je prenevarna. Sedaj čakamo informacije, kako bo z nadaljevanjem etap in ali bodo spreminjali vrstni red ali kakšno etapo tudi skrajšali. Trenutno je tukaj 25 stopinj in rahla vlaga, ki jo je prineslo nočno deževje. Vlage ni bilo pretirano niti na nedeljskem prologu, pa čeprav je bilo kar vroče.”

Uradna izjava Komisarja Mednarodne zveze UCI na Instagramu.

Peter nekaj besed nameni tudi drugemu Petru

“Ja, prvič sva skupaj kot par in na prologu je bilo nekaj prilagajanja. Sam sem vajen takoj po startu potegniti in skušam voziti v svojem tempu in slediti začrtani moči v wattih. Tako pa je Peter Wouters dvakrat nekoliko popustil po ravnini, a sva, potem ko sem pogledal njegove watte, vozila v njegovem tempu in še vedno ujela zelo solidno tretje mesto. Kako bo šlo naprej, bova videla vsak dan sproti. Tokrat se bom nekoliko bolj prilagajal partnerju in njegovemu ritmu.”

Andreas Seewald, foto Alemão Silva.

Glede konkurence in ostalih sodelujočih na Brasil Ride pa takole:

“Za večerjo smo sedeli skupaj z Nemcem Andreasom Seewaldom, nekdanjim svetovnim prvakom v maratonu, in ugotavljali, da je za kolesarje kategorije elite to zadnja velika dirka v letošnji sezoni in vse deluje nekoliko bolj sproščeno, čeprav domači matadorji, predvsem Avancini, navijajo silovit tempo. Andreas je povedal, da si želi le uživati, a ko sva se pogovarjala o tem, ali je smiselno voziti zase in ne razvijati maksimalne moči, se je strinjal, da bo morda res bolje, da bo vozil v tempu, ki ga je vajen. No, prolog je tako ali tako končal na absolutno šestem mestu.”

“Sem pa nekaj besed spregovoril tudi z Abraaom Azevedom, ki je v paru z Gustavom Jorgeom trenutno vodilni v naši kategoriji. V primerjavi številk sva na klanec kar enako močna, na ravnini jaz lahko iztisnem kakšen watt več moči, tehnično pa je on na višjem nivoju. Morda v prihodnosti tudi z Azevedom v paru odpeljem kakšno dirko.”

Današnja etapa:

Ker je do Guaratinge več kot pol poti še vedno neprevoznih, poleg tega so poplavljeni številni mostovi, bodo tekmovalci ostali v Arraial d’Ajudi in odpeljali dobrih 60 kilometrov dolgo krožno etapo, ki bo imela okoli 1500 višinskih metrov vzponov. Gre za krog, ki je dobro znan kot “dodatna” ponudba prireditelja, saj se na točno tej trasi na zadnji dan dirke tam odvija množična dirka v gorskokolesarskem maratonu. Peter Vesel je še dodal, da letos po vsej verjetnosti na dirki sploh ne bodo videli Guaratinge in se bodo vse etape vrtele okoli izhodiščne točke v Arraial d’Ajudi.

www.brasilride.com

Naslovna fotografija organizator

Preberi še

Brasil Ride

Sledite nam