Brasil Ride
26. oktobra 2022

Skrajšana etapa Brasil Ride po idiličnem gozdu v okolici Arraial d’Ajude, a za slovensko-nizozemsko navezo ne čisto po načrtih.

Brasil Ride se je po dnevu premora nadaljeval z etapo s startom in ciljem v Arraial d’Ajudi. Tako se tekmovalci in tekmovalke še niso pomaknil proti Guaratingi. Tam je bilo včeraj še vedno obilica blata, čeprav tudi na nadomestni trasi slednjega ni manjkalo. V absolutni konkurenci brez presenečenj, prav tako med najboljšimi masterji in grand masterji. Peter Vesel in Peter Wouters nista imela svojega dne.

Posamezniki na Brasil Ride

Henrique Avancini (Cannondale Factory Racing) “leti” kot v svetovnem pokalu. Njegov čas 2 uri, 15 minut in 42 sekund je bil hitrejši od časa najboljših dvojic. Še več, prvih deset posameznikov absolutno je bilo hitrejših od najboljše dvojice. Na drugo mesto se je z le sekundo zaostanka uvrstil njegov rojak Gustavo Pereira (Specialized Racing Brasil), tretje mesto je pripadlo Nizozemcu Hansu Beckingu (Buff Megamo Team). Slednji je zaostal še sekundo več. V skupnem seštevku med posamezniki vodi Avancini, Pereira zaostaja 28 sekund, Becking pa 46.

Pri ženskah je slavila domačinka Marcela Toldi (2 uri, 42 minut, 11 sekund). Na drugo mesto se je uvrstila Španka Anna Jordens, tretja je bila zmagovalka dirke Appenninica, Nemka Naima Diesner. Enak je tudi skupni vrstni red.

Najhitrejša dvojica in slovensko-nizozemski par

Etapo sta med dvojicami najhitreje prekolesarila Brazilca Hugo Neto in Joao Pereira (Specialized BR OCE Powerhouse 4Fun Bike Center). Njun čas je znašal 2 uri, 22 minut in 28 sekund. Peter Vesel in Peter Wouters (9TH Wave mtb Sharks), ki tekmujeta v kategoriji grand master, sta s časom 3 ur, 18 minut in 16 sekund končala na absolutno 152. mestu in kot šesta v kategoriji. V njuni kategoriji sta slavila prva favorita letošnje dirke Azevedo in Jorge.

V skupnem seštevku sta Vesel in Wouters v kategoriji grand master na 6. mestu in za vodilnima Brazilcema Abraaom Azevedom in Gustavom Jorgejem (AAZ Sports) zaostajata za 48 minut in 4 sekunde.

Vrstne rede najdeš na resultados.stopandgo.pro.

Peter in Peter po etapi

Peter Vesel:

“Etapa končna. Ni bilo dežja. Bilo je blatno. Ogromno enoslednic in vožnje po gozdu. Prve pol ure sva vozila zelo solidno, bila na tretjem mestu, potem pa je Petru enostavno zmanjkalo moči in se do konca etape ni pobral. Šlo je do 200 wattov maksimalno, več ni zmogel. Ampak ok, sem bil zraven njega celotno etapo in sem mu pomagal, kolikor je šlo. Tako pač je. Tudi to je del dirkanja.”

Peter Wouters:

“Druga etapa s Petrom. Imela sva odličen start, a po prvih dvajsetih minutah dirke so se pri meni začele težave. Enostavno sem izgubil vso moč in bil popolnoma izčrpan. Ne vem točno, kaj je bilo. Sedaj čakam na pregled pri zdravniku, opravil bom tudi test za Covid.”

Sredina etapa Brasil Ride

Danes kolesarje čaka tista etapa, ki so jo v ponedeljek odpovedali. Se pravi 128 kilometrov in 2660 višinskih metrov vzponov. Končno se bodo podali iz Arraial d’Ajude v Guaratingo. Etapa bo v skoraj vseh pogledih enaka, kot so jo predstavili pred Brasil Ride, edino nekaj obvozov okoli od močnega deževja uničenih mostov bo potrebno narediti.

Vrhunci etape v videu

Naslovna fotografija Ney Evangelista @ngfotos, ostale fotografije organizator.

Preberi še

Brasil Ride 2022: Ponedeljkova etapa odpovedana

Sledite nam