BMX tahitre, Verona
21. oktobra 2022

Italijani zavihali rokave, v Franciji zaključili s pokalom, prav tako v Italiji, razkrili gostitelja BMX EP 2025, intervju z naglušnim mladim avstrijskim asom, v Pragi organizirali tradicionalni Ženda Race.

BMX Verona

Po izvedbi zadnjih dveh dirk italijanskega pokala so pri Team BMX Verona zavihali rokave in na pomoč poklicali bagre in valjarje. Prenavljati so začeli prvo in drugo linijo, tretjo in četrto so posodobili konec leta 2019. Proga naj bi bila nared že v prvi polovici novembra, tako da se za zimske treninge in priprave za prvo dirko evropskega pokala ni bati. Team BMX Verona.

Besançon

Zadnji dirki francoskega pokala sta se odvili v Besançonu, prizorišču, ki bo naslednje leto gostilo evropsko prvenstvo razredov challenge in elite. Leta 2020 popolnoma prenovljena proga, ki se ponaša le s klasično 5-metrsko klančino, je tik pred zadnjima dirkama dobila tudi nove asfaltne zavoje in je tekmovalce in tekmovalke pričakala v polnem sijaju. V elitni ženski kategoriji je na obeh dirkah slavila Mariane Beltrando in tako postala tudi zmagovalka letošnjega seštevka francoskega pokala. Pri moških je bil na obeh dirkah najprepričljivejši Jeremy Rencurel in tudi on je na koncu osvojil naslov skupnega zmagovalca. Reprotaža na 15.ie.

BMX EP 2025

Glede na to, da že vemo za datuma in prizorišči evropskih prvenstev za leti 2023 in 2024, so sedaj razkrili še gostitelja EP 2025. To bo stari znanec evropskega pokala in prireditelj EP 2019. Tekmovalci v BMXu bodo tako nastopali:

  • 2023 Besançon, Francija (med 7. in 9. julijem).
  • 2024 Verona, Italija (med 31. majem in 2. junijem).
  • 2025 Valmiera, Latvija (datum še ni znan).

Italijanski pokal BMX zaključen

Pretekli vikend se je zaključil tudi pokal pri naših zahodnih sosedih. Uvrstitve slovenskih tekmovalcev si lahko ogledaš v ponedeljkovem poročilu (BMX: Slovenci sezono 2022 zaključili v Italiji), kako pa so skozi sezono v pokalu merili domači tekmovalci, si preberi na bmx.federciclismo.it.

Navdihujoča zgodba mladega Avstrijca

Tim Stöckl, 11-letnik iz ekipe BMX Vösendorf, v daljšem pogovoru za woom.com razkrije, kako je, če imaš od rojstva težave s sluhom, kako se je navadil opazovati okolico in bil še vedno hiter na progi, s slušnim aparatom ali brez.

Ženda Race

Tradicionalna dirka z dobrodelno noto, saj gredo vsa zbrana sredstva za mlade onkološke bolnike. Dirka vsako leto privabi med 350 in 400 tekmovalcev, vsi pa tekmujejo v spomin na prezgodaj preminulega domačega tekmovalca. Letos so zbrali 203.916 čeških kron (8300 evrov).

Naslovna fotografija CGTE, podjetje, ki je ekipi iz Verone priskočilo na pomoč z gradbeno mehanizacijo.

Preberi še

BMX tahitre

Sledite nam