Lynskey GR300
Furam zase
Ride Loose Riders Wheelbase Oglaševanje na mtb.si Freestyle Giant
26. februarja 2022

Narejeno v Združenih Državah in zvarjeno v družinskem podjetju v Tennesseeju, nato po željah stranke sestavljeno v ljubljanski trgovini. To je Lynskey GR300.

Verjetno se že malo ponavljamo, ko napišemo, da je kolo, ki ga predstavljamo, prava redkost na naših tleh. Ampak tokrat nam res ni znano, če se še kakšen Lynskey kotali po slovenskih makadamih. Še posebej v takšni izvedbi, ki je specifična ne le za naš, temveč tudi za globalni trg. Mešanica modernih vrhunskih komponent in primitivnih rešitev, ki enostavno delujejo, če tudi izgledajo nekoliko smešno, je fantom pri Loose Cycles pri sestavljanju prinesla še posebno zadovoljstvo.

O znamki Lynskey

Gre za družinsko podjetje iz Tennesseeja, ki je globoko zakoreninjeno v zgodovino koles z okvirji iz titana. V osemdesetih letih so začeli z blagovno znamko okvirjev Litespeed, ki so v devetdesetih letih pod velikimi kolesarskimi imeni žela slavo na profesionalnih cestnih in XC dirkah. Nato so se odločili, da znamko Litespeed prodajo, a so po nekaj letih premora ustanovili manjše podjetje z imenom, kot ga poznamo sedaj. Še vedno so specializirani za titan, izdelujejo pa v naprej pripravljene okvirje standardnih velikosti, kot tudi povsem po meri narejene okvirje za tiste, ki si zaželijo nekaj res specifičnega.

Mojster Tine in Lynskey GR300

O modelu

GR300 je Lynskeyev odgovor na povpraševanje sodobnega trga. Sposobno kolo za makadamkanje, ki se na račun materijala pohvali z udobjem in nizko težo. Omogoča uporabo širokih pnevmatik vse do dimenzije 700x45c. Okvir je združljiv tudi s 27,5-palčnimi gorskokolesarskimi pnevmatikami širine 2.1”. Tega so sestavili z opremo Shimano GRX, zavorami Hope, obročniki Fulcrum, sedežem Brooks in ostalimi kakovostnimi komponentami.

Posebnost je napeljava prednjega menjalnika, ki je daleč od standardne. Tega namreč upravlja starejši “thumb shifter” Shimano Deore II. Se jih še spomniš? Lastnik kolesa je namreč prepričan, da je to najboljša rešitev za to, da prednji menjalnik funkcionira idealno in brez kakršnih koli težav.

Specifikacija

Predstavljeno kolo so sestavili po naročilu in željah stranke:

 • Titan okvir + karbonske vilice
 • Obročniki Fulcrum Rapid Red 5
 • Pnevmatike WTB Resolute 700×42
 • Prestavni sklop Shimano GRX810, 2×11
 • Zavorne čeljusti Hope RX4
 • Rotorji Hope
 • Krmilo Salsa Cowbell
 • Trak krmila Lizard Skins
 • Krmilni ležaj Cane Creek
 • Sedežna opora Thomson
 • Sedež Brooks b17

Za koga?

Za kolesarja ali kolesarko, ki se osredotoča na vožnjo po makadamih, in za raziskovalne pustolovščine, ki od kolesa zahtevajo, da je dovolj sposobno tudi za vožnjo po grobih terenih. Seveda je tudi za tiste, ki si želijo lahkotnost in udobje kolesa, ki ima okvir iz titana.

Vse o ameriškemu posebnežu najdeš na lynskeyperformance.com.

Naslovna fotografija Lynskey, ostale fotografije in video Marko Šajn.

Preberi še

Loose Cycles predstavlja

Furam zase
Freestyle Giant Wheelbase Ride Loose Riders Oglaševanje na mtb.si
Sledite nam