27. julija 2015

Po Janošikovih poteh v sedmih etapah na tromeji Poljska, Češka in Slovaška.

Včeraj se je v mestu Sienna v Spodnjih Sudetih na Poljskem pričela etapna dirka Sudety MTB Challenge. To je že 11. izvedba te dirke. Sestavljena je iz prologa in šestih etap na Zlatih, Sovjih in Stolnih gorah. Prijavljenih je okoli 300 udeležencev iz 23 držav.

Trasa dirke je precej zahtevna. Široki makadami postajajo vedno ožji in se spreminjajo v dvoslednice, ki se kar naenkrat končajo z zapletenimi in tehničnimi spusti. To je v grobem trasa Sudety MTB Challenge. Dirka je dolga okoli 450 km in ima 13300 metrov višinske razlike. To pomeni vsak dan okoli 2000 višinskih metrov. To vsekakor ni majhen zalogaj in hitro loči zrno od plev.

V lanskem letu sta to dirko zelo uspešno zaključila Uroš Breški in Srečko Križnič. V konkurenci veteranskih parov sta namreč zmagala.

Letos se je te dirke udeležil Peter Vesel. Čeprav zmagovalec ABSA Cape Epica v mešanih parih ne bi smel imeti večjih težav s traso, mu bodo nasveti našega zmagovalnega para prišli še kako prav.

Kot rečeno se je dirka pričela s prologom, v katerem je Peter Vesel, ki nastopa v solo kategoriji 40+, prišel na sedmo mesto z majhnim zaostankom.

To je bil seveda šele spravljiv uvod, ki pa se je že danes razplamtel v težak boj. Čakala jih je namreč etapa dolga 65 km in s skoraj 2500 metrov višinske razlike. In za posladek; začela se je z vzponom!

Po manjših težavah z navigacijo proti koncu etape je Peter zasedel četrto mesto v kategoriji in je trenutno tudi v skupni razvrstitvi četrti v svoji kategoriji.

www.mtbchallenge.com

Preberi še: Sudety MTB Challenge: Pri veteranih slovenska zmaga (2014)

Foto Nejc Vesel

Sledite nam