BMX tahitre
14. oktobra 2022

Veliki finale regijskega pokala BMX v Ljubljani, intervju z Valom in Milo, tekmovanje v Ribnici in kamp v Mariboru.

Dr. Auer Alpe-Adria BMX Cup

V Sloveniji se je z dirko Race Ljubljana končal letošnji regijski pokal BMX. Gostitelji dirk so bili Maribor, Vösendorf, Šopron, Mühlen, Gencsapáti in Ljubljana. Tako so v BMX Parku ob Linhartovi cesti prvič podeljevali tudi priznanja za skupne uvrstitve. Tudi letos so v nekaterih kategorijah Slovenci krojili vrh, saj sta v skupnem seštevku zmagi osvojila Maj Nanut (KD Rajd) in Gaj Palčnik (BSX Racing Team). Prvi v starostni skupini 9 in 10 let, drugi pa med 15- in 16-letniki. Rajdovci, BSXovci, TBP Lenart in Črn trn uspešno tudi v ostalih kategorijah.

Najboljši v posameznih kategorijah v fotografijah Grega Stoparja

Val Trinle in Mila v BMX klepetu

Petnajst minut pogovora z Valom Trinlejem in Milo Lampič, članoma ekip Bikehanic – 20Chocolate in KD Rajd, o BMXu, tekmovanjih, treningih in še čem. Sproščeno in poučno na 365.rtvslo.si. #hudošportni

Kostanjev piknik pri BSXu

Mariborski klub pod taktirko Tilna Franka 22. oktobra prireja dopoldanski kamp, še zadnji letošnji na tej progi. Po skupnem treningu pa se bo sezona zaključila s kostanjevim piknikom. Prijave sprejemajo do 21. oktobra na bsx.team@gmail.com.

Tekmovanje v Ribnici

29. oktobra vabljen na grbinasti poligon v Ribnico. Tam bo od 11:30 dalje potekalo tekmovanje z imenom Pump Race Ribnica. Organizacija ŠKD Ribca. Informacije in prijave na drustvo.ribca@gmail.com. Najboljši trije v kategorijah bodo prejeli medalje in praktične nagrade, tisti z absolutno najhitrejšim časom pa bo domov odšel še s stotimi evri.

Naslovna fotografija Grega Stopar @stopargrega

Preberi še

BMX tahitre

Sledite nam