pumptrack ribnica, partyzanka trail
13. aprila 2022

Društvo Ojstra rida Sl. Gradec, nad Sotesko zdaj Devils Trails, nov največji pumptrack, na kratko z XCO Vodice, Sea Otter Classic in Ludbreg Gravel.

Ojstra rida

Korošci so brez dvoma slovenska MTB supersila, zdaj pa imajo še en nov (ali vsaj temeljito prenovljen) klub: ŠTD Ojstra rida s sedežem v Slovenj Gradcu! Njihovo glavno bojišče je trail Partyzanka graditelja Tomija Legnerja. Če podpreš društvo, podpreš urejanje traila!
Več na www.facebook.com/stdojstrarida

Zlodejeve stezice nad Sotesko

Traila Jarki in 888 ter še kakšnega iz okolice Soteske nedaleč od Dolenjskih Toplic že marsikdo pozna. Včeraj so naprimer gostili demo dan koles Pivot. Domačin Simon se je ob podpori skupnosti PankKura lotil vodenja po trailih in prevozov na vrh. Na Facebooku ga najdeš pod Devils Trails. Hudičev stolp v Sotesku je dober navdih.

Novi pumptracki?!

Jim ne utegnemo več slediti, celo graditelja Alliance ASE in BATT Crew ne utegneta več slediti z objavami … V Ribnici je zrasel neverjeten, po asfaltni površini največji v Sloveniji! V kraju Smrjene, občina Škofljica, ga odprejo 22. t.m. Oba so zgradili Alliance ASE.
BATTovci pa so ta teden asfaltirali še enega ljubljanskega – v Črnučah pri Ludus Beach Parku.
Za jutrišnjo otvoritev v Ozeljanu pa ja že veš: V parku Lijak bo največji zemeljski in tekmovalni pumptrack

Na naslovni fotografiji malo Ribnice in malo Partyzanke

XCO Vodice

Na Hrvaškem sta vsak vikend po dve močni dirki! Prej DH Lošinj/XCO in XCM vikend v Premanturi, minuli konec tedna pa poleg SloEndura v Grožnjanu še “MTB Croatia Cup Vodice“, tako kot Premantura dirka 1. kategorije UCI. Med elito sta zmagala Avstrijec Maximilian Foidl in Poljakinja Paula Gorycka. Pri ženskah se je odlično odrezala Tanja Žakelj (Unior – Sinter) z 2. mestom, Vita Movrin (Energijateam.com) je bila 5. Pri moških je bil najvišje Rok Naglič (Calcit bike team) na 7. mestu. Žan Pahor (Energijateam.com) je zmagal med mladinci, Daša Mlakar (MBK Črni Vrh) je bila 5. med mladinkami.
Vsi vrstni redi na mtbdata.com

Sea Otter Classic

Različnih dirk na največjem severnoameriškem kolesarskem festivalu Sea Otter Classic na dirkališču Laguna Seca pri Montereyu v Kaliforniji je toliko, da jih težko prešteješ. Tudi letos smo imeli Slovenci enega predstavnika – Jaka Starman (študent v Santa Barbari in član KD Rajd) je bil 16. v dirki Fuego XC 40k.

Ludbreg Gravel

Nedeljski Ludbreg Gravel je bil z 92 udeleženci prava dirka. Zmagal je Tomislav Katalenić pred Matijem Kvasino in Sandyjem Kovačevićem. Slovenijo sta zastopala Maja in Boštjan. Vrstni redi

Prejšnje Tahitre

Tahitre 839: Vabila na policijo, v službo, na usposabljanje …

Sledite nam