4. aprila 2014

Slovenska kolesarska mreža je prejšnji konec tedna na zasedanju v Španiji postala polnopravna članica zgorskokolesarske organizacije IMBA Europe.


Poroča Matej Obu, predsednik Slovenske kolesarske mreže:

Slovenska kolesarska mreža, Združenje kolesarskih pobud Slovenije, je postala polnopravna članica zagovorniške in trajnostno-razvojne mednarodne gorskokolesarske organizacije IMBA Europe. Ponosni!

Cercedilla v Španiji je pretekli konec tedna gostila prvi uradni (in tretji neuradni) vrh gorskokolesarske zagovorniške organizacije IMBA Europe. Na letni skupščini, ki je potekala ob tej priložnosti, so v svoje vrste sprejeli enajst novih članic, med njimi Slovensko kolesarsko mrežo, nevladno organizacijo, ki je že dobro leto dejavna tudi na področju zagovorništva pravic gorskih kolesarjev.

Osrednje teme vrha so bile sodelovanje pri oblikovanju gorskim kolesarjem prijazne zakonodaje, povezovanje gorskokolesarskih organizacij v luči nove evropske finančne perspektive in financiranje gorskokolesarskih projektov, poenotenje minimalnih standardov in sistematizacija turistične vodniške dejavnosti na področju gorskega kolesarjenja, umeščanje trajnostnih gorskokolesarskih poti v prostor, položaj e-koles v gorskem kolesarjenju ter vprašanja, povezana z odgovornostjo lastnikov in upravljalcev zemljišč, po katerih potekajo gorskokolesarske poti. Posebno pozornost so udeleženci namenili oblikovanju kampanje za povečanja števila otrok, mladine in žensk v gorskokolesarskih vrstah in vzgojno-izobraževalnim dejavnostim, povezanim s kampanjo.

IMBA (International Mountain Bicycling Association – Mednarodno gorskokolesarsko združenje) je bila ustanovljena leta 1988 v Kaliforniji v Združenih državah Amerike kot odgovor na omejevanje vožnje z gorskimi kolesi v naravi in združuje gorske kolesarje in organizacije iz 32 držav. Vodilo združenja IMBA je: ozaveščaj, gradi, spoštuj, kolesari.

www.imba-europe.org
www.imba.com
kolesarji.org

Sledite nam