miha smrdel, sloenduro krokar, dobrna
30. maja 2022

Tudi v slabem vremenu je tretja dirka serije SloEnduro 2022 na enodnevno dirko na Dobrno zvabila 140 tekmovalcev. Uspešna vrnitev Krokarja v serijo.

“To je bil naš šesti enduro Krokar, štirikrat 4Fun in drugič SloEnduro. Datum smo prestavljali od aprila do konca maja, vedno imamo ‘srečo’ z dežjem. Počasi bomo kot Rock Otočec,” se je pohecal vodja organizacije pri KD Krokar Denis Tomazin.

Ali kot je rekel Cri Maierhofer v videu ogleda proge iz 2018: “Če ti je všeč mokro in umazano, ti bo tu všeč!”

SloEnduro Krokar je bil moker, a dirka je bila vseeno dobro obiskana in dobro izvedena. Tudi vzdušje je bilo dobro, za lažje dirkanje pa je gotovo pomagal Kärcher s pralnico, kjer so lahko tekmovalci po vsaki etapi oprali svoja kolesa.

Rešitev

V enodnevnem formatu se je 140 tekmovalcev iz štirih držav pomerilo na največ treh hitrostnih preizkušnjah – za udeležence na dolgi trasi je to skupaj s treningom pomenilo kar blizu 1500 “višincev” v enem dnevu.

Absolutno na dolgi

Na dolgi trasi je med moškimi dve od treh hitrostnih preizkušenj z majhnimi prednostmi dobil lanski prvak SloEndura, mladinec Miha Smrdel (MBK Črni Vrh). Po petem in tretjem mestu na prvih dveh letošnjih dirkah je bilo to dovolj za njegovo prvo zmago v sezoni. Drugo mesto je z zaostankom 3,47 sekunde pri skupnem času hitrostnih preizkušenj okoli 10 minut in pol dosegel David Ivartnik (Golovec trails), tretje pa že z večjim zaostankom 16 sekund Avstrijec Timmy Fockenberger. V peterico najhitrejših sta se uvrstila še zmagovalec druge hitrostne preizkušnje Tim Jež (Kamplc racing team) na 4. in Jan Markič (ŠKTD Avče) na 5. mesto.

Pri ženskah je Tina Smrdel (MBK Črni Vrh) zopet deklasirala tekmice, v težkih razmerah si je nabrala skoraj 4 minute in pol prednosti pred drugouvrščeno hrvaško kolesarko Sando Šarko (BK Opušteno) in še več kot enkrat toliko pred tretjeuvrščeno klubsko kolegico Majo Vojska.

Miha in Tina, brat in sestra, sta bila najhitrejša tudi na Kendini SuperEtapi, tretji in zadnji hitrostni preizkušnji dneva.

Sestra in brat Smrdel sta povedala

Tina: “Jaz sem na treningu prvič vozila te traile in moram reči, da so lepo in tekoče speljani. Vreme sicer ni bilo idealno in so bili traili zelo blatni, vendar ni bilo prehudo. Meni so proge ustrezale in sem zadovoljna z rezultati. Zdi se mi škoda, da smo na koncu le tri odvozile vse preizkušnje.”

Miha: “Dirka je bila zelo napeta z Davidom sva bila ves čas zelo skupaj. Proge so bile super, le malo sonca je manjkalo. Z rezultatom sem zadovoljen, ampak vem, da bi se dalo precej bolje peljati. Rad bi se zahvalil ekipi ter sponzorjem, posebej pa še staršema.”

Kategorije

blaž černigoj
Blaž Černigoj

Ob zmagovalcu med mladinci Smrdelu in zmagovalcu med člani Ivartniku omenimo še tokratnega najhitrejšega veterana Blaža Černigoja (Kamplc), ki je z 8. mestom skupno za dve mesti prehitel kolega Sebastjana Stresa. Najhitrejši amater je bil Nace Krivonog (Bosch Black Hole Enduro Team) na 11. mestu, najhitrejši master 2 je bil tokrat David Taucer (Federclub Trst) na 19. mestu, master 3 pa njegov klubski kolega Stefano Negovetti na 43. mestu med 58 uvrščenimi moškimi na dolgi trasi.

Kratka trasa

Na kratki trasi (hitrostni preizkušnji 1 in 3) je bil spet najhitrejši tekmovalec kategorije U15 in sicer Matija Ferjančič (Kamplc) pred Jakobom Lorberjem in Jušem Ažmanom (oba KK Završnica) iz kategorije U17. Ažbe Kalinšek (Bikehanic – 20 Chocolate) je bil tokrat četrti oziroma drugi v U15. Najhitrejše dekle na kratki trasi je bila znova Nežka Libnik (Bosch Black Hole Enduro Team) iz kategorije U15 pred vrstnico Ano Inkret (Calcit bike team) in Lucijo Mlinar (KK Ravne) iz U17.

V kategoriji U13, ki se je pomerila le na eni preizkušnji, je zmagal Jakob Praček (Kamplc).

Vrstni redi (kmalu tudi razvrstitev v seriji ter razpis za naslednjo dirko) na:

www.sloenduro.com

Četrta dirka serije pa že kmalu – SloEnduro Gorjanci 12. junija pri Novem mestu v organizaciji RKD Zverinice.

Preberi še

SloEnduro Borovci: Peršak nepremagljiv tudi v Ilirski Bistrici, Tina Smrdel prvič
SloEnduro Grozni: Vikend hitrosti in dobrega vzdušja v Istri

Sledite nam