Wheelbase Oglaševanje na mtb.si Ride Loose Riders Freestyle Giant
30. junija 2017

Na kvalifikacijah najhitrejši Troy Brosnan, Tracey Hannah in Finn Iles.

Danes je šlo prvič zares. Kvalifikacijske točke so podeljene. Če jutri vreme ne bo krojilo razpleta dirke, si lahko obetamo zelo zanimive boje.

Moški

Najboljši čas je postavil Avstralec Troy Brosnan (Canyon Factory Racing DH). Štoparica se je ustavila pri 4:08,349. Na drugo mesto se je z manj kot sekundo zaostanka uvrstil vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala Južnoafričan Greg Minnaar, tretji je bil z dobrima dvema sekundama zaostanka Francoz Loris Vergier (oba Santa Cruz Syndicate). Nekaj manj kot tri sekunde je na četrtem mestu zaostal Američan Aaron Gwin (The YT Mob).

Vrstni red

Ekipa Unior Tools Team

Najbolje uvrščeni na kvalifikacijah je bil z 21. časom Rudy Cabirou. Taylor Vernon je bil 26., Jure Žabjek pa le mesto za Taylorjem. Žiga Pandur se je uvrstil na 69. mesto.

Dekleta

Najboljši čas 4:54.338 je postavila trenutno vodilna v prvenstvu Avstralka Tracey Hannah (Polygon UR). Na drugo mesto se je s sekundo zaostanka uvrstila Francozinja Myriam Nicole (Commencal – Vallnord), ki pa je med dekleti razvila najvišjo hitrost na progi, ki je znašala 50,110 kilometrov na uro. Na tretje mesto se je uvrstila še ena Francozinja. Marine Cabirou (VV Racing) je zaostala za dobrih osem sekund. Tahnee Seagrave (Transition Bikes / FMD Factory) je zaostala za 8 sekund in pol ter se uvrstila na četrto mesto. Po poškodbi občutke na kolesu lovi tudi kraljica spusta Britanka Rachel Atherton (Trek Factory Racing DH), ki se je uvrstila na osmo mesto.

Vrstni red 

Mladinci

Na prvih treh mestih Kandčan in dva Britanca. Finn Iles (Specialized Gravity) je bil s časom 4:18,198 najhitrejši na kvalifikacijah. Hkrati je imel izmerjeno najvišjo hitrost na progi, ki je znašala 52,59 kilometra na uro. Nekaj manj kot tri desetinke sekunde je zaostal Matt Walker (Madison Saracen Factory Team), na tretje mesto pa se je uvrstil Kade Edvards (Trek Factory Racing DH), ki je bil počasnejši za več kot 6 sekund.

Vrstni red

Prenos v živo jutri na redbull.tv.

Jure Žabjek na včerajšnjem treningu. Foto Keith Valantine

Oglej si še:
Pregled proge s Claudiem: Četrta postaja – Vallnord

Casio GShock
Freestyle Giant Wheelbase Ride Loose Riders Oglaševanje na mtb.si
Sledite nam