sloenduro dan cilenca trails, goran skok, gorč
21. maja 2024

Pa je pod streho še tretji in zadnji SloEnduro dan v krstni sezoni tega novega netekmovalnega formata dogodka pod streho SloEndura.

Tako kot v marcu TCS v Solkanu in nedavno Celovški turizem v navezi s klubom mtb9020 na Falkenbergu je tudi organizacija Kolesarskega kluba Zagorska dolina v centru Cilenca trails v Zagorju ob Savi presegla pričakovanja in standarde, ki smo si jih za te dogodke zastavili pred sezono. Žal po spletu okoliščin tokrat z nekaj manjšim številom udeležencev, nekaj pod sto. A ti so prišli od blizu in daleč in na Cilenca trails preživeli odličen dan.

Na jedilniku sta bila dva traila, Jumanji in Greben (Hacksaw Ridge), vsak po tri ure, seveda z merjenjem naše časomerilske službe Mags Timing. Po mokrem tednu sta se traila lepo sušila, kakšen del pa je bil še “namazan”, tako da zlasti na Grebenu ni bilo povsod za spuščati “na avtopilota”.

Vemo, SloEnduro dan ni dirka, a omenimo, da so dogodek lepo popestrili Korošci in Primorci, ki so tudi spustili zavore in dosegali lepe čase.

Cilj ni le cilj

Obe progi se iztekata v športno-rekreativni park Evropark, kjer je tudi zagorski pump track. Tam se je tudi dobro jedlo in pilo (hvala gostinski servis Grčar), za glasbeno podlago je poskrbel Red Bullov oklepnik Krpan, trboveljska trgovina Blokada je skrbela za zdravje voznega parka, predstavljala sta se dve slovenski znamki: nogavic in še česa Furam Zase ter zaščitnih nalepk Dirt Specific – slednji letos skrbijo tudi za obliko startnih številk SloEndura.

Tam so ob koncu podelili tudi nagrade. Posebne nagrade za zlomljen okvir tokrat (na srečo) ni bilo, najstarejšega in najmlajšega udeleženca ter še koga so seveda našli, za nagrade za mlajše udeležence pa si je lokalna legenda Goran (na naslovni fotografiji), ki so mu zupali vihtenje mikrofona, izmislil kar pravi Gorč Challenge – izzive, s katerimi so si prislužili nagrade.

Dogodek so podprli še Občina Zagorje ob Savi, lokalni zavod za šport, Medis in Avtohiša Kržišnik. Brez zvestih prostovoljcev in članov KK Zagorska dolina pa seveda ne bi šlo.

Sezona v Cilenca trails se je šele dobro začela. Kmalu se lotijo prenove flow traila Forrest Bump, sledite njihovim objavam in ga preizkusite še pred poletjem! @cilencatrails

www.sloenduro.com

SloEnduro

Fotografije Matej Lovrič / @obalnabikescena
Na sloenduro.com sledi še fotogalerija.

Preberi še

SloEnduro dan Celovec – Falkenberg: Rdeče in črno sredi mesta
Po prvem SloEnduro dnevu v Novi Gorici

Sledite nam