tcs nova gorica, sloenduro dan
25. marca 2024

Več kot 200 kolesark in kolesarjev na prvem dogodku novega, netekmovalnega formata pod okriljem SloEndura. Hvala gostiteljem TCS, tole je bilo nepozabno!

SloEnduro dan smo dali letos “na pladenj” kot preprost koncept netekmovalnega dogodka. Vse, kar tu diši po dirkanju, so startne številke in časomerilna služba, ki te ob odčitavanju čipa obvesti o tvojih dosežkih. Tako imaš takoj ali pozneje ob kosilu ali na “afterju” iztočnico za klepet s prijateljem, tekmecem na dirkah, neznancem … Rezultatov ali kakšnega podobnega seznama dosežkov pa ni. A slej ko prej se tudi razširijo govorice, kdo je bil res hiter, kdo je prišel pod dve minuti in pol in podobne legende s trailov.

Postavili smo smernice, od letošnjih treh prirediteljev pa bo SloEnduro dan vsak razumel malo po svoje, uresničil svoje zamisli in izkoristil svoje danosti.

Najprej nekaj fotografij

Zabava zelo zares

Prvi prireditelji “v zgodovini”, novogoriško društvo graditeljev TCS (na naslovni fotografiji), so se odločili, da zabavo na kolesih vzamejo zelo zares. Verjetno ne le zato, ker radi pokažejo svoje terene v najboljši luči, ampak tudi ker še nikdar niso priredili dirke SloEndura. Dogodek so vzeli kot srečanje plemena, kot njihovi legendarni akciji MTBrigad.

Pripravili so dve odlični progi z novimi odseki, angažirali celo vojsko pridnih rok, pripravili tudi vse, kar je potrebnega okoli prog … In odziv je prerasel vsa pričakovanja, saj je v Solkan prišlo več kot 200 kolesark in kolesarjev iz Avstrije, Hrvaške, Italije in Slovenije. Od tekmovalcev, ki komaj čakajo SloEnduro Kamplc (6./7. aprila) do številnih, ki so si prvič namestili startne številke.

Video: SloEnduro dan Nova Gorica

O celem dnevu odličnega furanja, nasmeškov in druženja naj govori zgornji video ter vaše spletne objave, fotografije in videi.

Standardi SloEnduro dneva so tako že v startu postavljeni zelo visoko. Ampak zdaj že vemo, da bo tudi na naslednjih dogodkih luštno. Upamo, da se stari in novi ljubitelji SloEnduro dni vidimo še v Celovcu 11. maja in na Cilenca trails v Zagorju ob Savi teden dni pozneje!

www.sloenduro.com

Fotografije Matej Lovrič @obalnabikescena
Video Aleš Bajec za TCS

Preberi še

Koledar serije SloEnduro 2024

Sledite nam