BMX
23. julija 2021

Pretekli vikend so dirkali na Madžarskem, ta vikend so v Avstriji. Pri BMX Racing Kids gre zares. Mattia Furlan v videu strne teden pred italijanskim DP, kmalu BMX Race Ljubljana 2021 in van Gendtov Meybo.

Alpe-Adria BMX Šopron

Na prvi dirki regijskega pokala Alpe-Adria BMX so poleg Avstrijcev in Madžarov nastopili le člani mariborskega BSX Racing Team. V soboto se je Oto Heinrih v kategoriji boys 8 uvrstil na četrto mesto. Max Sliško in Tine Gostenčnik sta nastopila v kategoriji 9 in 10 let ter osvojila 8. in 7. mesto. V nedeljo so BSXov tabor dopolnili še Tim in Peter Caf ter Gaj Palčnik. Tim Caf je osvojil prvo mesto v kategoriji amaterji do 9 let, Heinrih je bil še enkrat četrti v kategoriji boys 8, Gostenčnik je osvojil 7. mesto, Sliško je bil deveti (kategorija 9 in 10 let). Palčnik je osvojil četrto mesto v kategoriji 13 in 14 let, veteran Caf pa je bil četrti v kategoriji 17+.

Fotografije najdeš na facebook strani @sopronbmx.

BMX Racing Kids Grand Challenge

Kot smo že napovedali v članku BMX: Namesto svetovnega prvenstva kategorij challenge nekaj drugega!, bodo prijave na naj dogodek leta 2021 odprte danes proti večeru. Klik na to mesto.

Znan je urnik tekmovanj in treningov: 16. avgusta bo potekala registracija tekmovalcev in prosti trening. 17. avgusta bo trening s startnimi vrati za vse kategorije, dan kasneje bodo tekmovanja za kategorije 12 let in mlajše ter za kategorije cruiser. 19. avgusta bodo na sporedu kategorije 13+ in vsi odrasli tekmovalci, se pravi 17+. Dodatne informacije najdeš na BMX racing kids Grand Challenge.

BMX Race Ljubljana 2021

Pripravi se na ljubljanski BMX spektakel, ki se bo letos odvijal 7. in 8. avgusta. Sobotna dirka bo kategorizirana kot UCI C1, zato je pričakovati tudi vrhunske tekmovalce kategorije elite! Več o dogodku najdeš na bmxraceljubljana.si ali obiščeš facebook stran dogodka.

Štajerski pokal Baierdorf

Jutri in v nedeljo bo pri severnih sosedih na sporedu štajerski pokal. Obeta se solidna slovenska udeležba, saj avstrijski gostitelji veljajo za odlične, proga v Baierdorfu pa je zagotovo ena najboljših onkraj meje. V soboto pričetek dirke ob 14. uri. Več na Sport Union und BMX Club Baierdorf.

Mattia Furlan, od priprav do naslova prvaka

Takole je potekal teden pred italijanskim državnim prvenstvom. Skozi oči novopečenega državnega prvaka v kategoriji elite.

Kolo svetovnega prvaka dvignilo ogromno prahu

Aktualni svetovni prvak, Nizozemec Twan van Gendt, je predstavil svoje kolo za prihajajoče olimpijske igre. Gre za prvi karbonski okvir proizvajalca Meybo. Najbolj pa bode v oči zadnji menjalnik! Da! Ti seveda niso prepovedani in kot je razrožil veteran slovenskega BMXa Simon Stojko, so že v devetdesetih letih prejšnjega stoletja dirkali z dvema verižnikoma spredaj, a se ta taktika na dolgi rok ni obnesla. Kako se bodo van Gendtovo kolo in izboljšave obnesli v Tokiu, bo potrebno počakati še slab teden dni. 15.ie.

Naslovno fotografijo smo si sposodili pri BSX Racing Teamu

Prejšnje

BMX tahitre 103: Nič kaj nedolžna poškodba Tilna Franka

Sledite nam