4endurance sis 2
Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
4. avgusta 2017

Generalka pred jutrišnjo dirko svetovnega pokala v spustu je končana. Jure Žabjek s 35. časom kvalifikacij.

Proga v Mont Sainte Anne, letos že v 27. izvedbi svetovnega pokala, je zopet kazala zobe. Skale so postale še večje, proga še bolj nepredvidljiva, hitrosti na “avtocesti” pa visoke. Kvalifikacije so pod streho. Čakamo na jutrišnji finale.

Fantje

Aaron Gwin (The YT Mob) je najbližjega zasledovalca v kvalifikacijah za seboj pustil za sekundo in pol. Toliko je namreč zaostal Loic Bruni (Specialized Gravity). Na tretje mesto se je z manj kot tremi desetinkami zaostanka za Brunijem uvrstil Greg Minnaar (Santa Cruz Syndicate). Četrti je bil Danny Hart, ki je za Gwinom zaostal skoraj 3 sekunde, peti pa Luca Shaw (Santa Cruz Syndicate), ki je bil še za 8 desetink počasnejši od Harta.

Unior Tools Team

Rudy Cabirou je do cilj prišel z 21. časom. Zaostal pa je 11 sekund. Jure Žabjek je bil 35., njegov zaostanek pa 13,8 sekunde za Gwinom. Taylor Vernon je bil 40., za Žabjekom pa je zaostal pol sekunde.

Takole sta se na treningu s progo spopadla Rudy in Jure.

Dekleta

Myriam Nicole (Commencal / Vallnord) je na krilih. Za skoraj sekundo in pol je bila hitrejša od Tracey Hannah (Polygon UR). Tretja je bila Rachel Atherton (Trek Factory Racing), ki je zaostala že dobre tri sekunde. Prva s treninga pred kvalifikacijami, Marine Cabirou (VV Racing), je končala na 5. mestu.

Mladinci

Matt Walker (Madison Saravcen Factory Team) je postavil najhitrejši čas. Drugi je bil Sylvain Cougoureux (Les Gets Intense Team), ki je zaostal že 9 sekund. Na tretje mesto se je uvrstil Kaos Seagrave (Transition Bikes / FMD Factory Racing). Vodilni v svetovnem pokalu Finn Iles (Specialized Gravity) je s 16,6 sekunde zaostanka končal na 9. mestu, čeprav je do zadnjega merjenja vmesnega časa kazalo, da bo zaostal le za Walkerjem.

Vrstni redi 

Jutri ne zamudi dirke na redbull.tv.

Foto Keith Valentine

Preberi še:
Pregled proge s Claudiem: Mont Sainte Anne
Ta vikend: Svetovni pokal se seli čez lužo – Mont Sainte Anne

4endurance sis 2
Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam