prestopi, Loris Vergier
19. decembra 2020

Olimpijsko leto ni bilo nič kaj olimpijsko, a veliko pogodb tekmovalcev s svojimi delodajalci je bilo podpisanih prav do konca sezone 2020. Kdo se poslavlja in kdo ostaja?

Ne samo govorice, proti koncu sezone izvemo tudi točne informacije: kdo gre in kdo ostaja. Prestopi in podaljšanje pogodb, iskanje novih delodajalcev in še kaj. Tokrat o nekaterih imenih spusta, ki zapuščajo ekipe, nekaterih, ki so jih odlični rezultati rešili skrbi, in o uradnih slovesih tekmovalcev v krosu ter iskanju nove sredine.

Spust

Loris Veriger

Morda najbolj odmevno slovo letos. Francoz Loris Vergier je bil v precepupodpisati nadaljnje sodelovanje z ekipo Santa Cruz Syndicate, katere član je bil zadnje štiri dirkaške sezone, ali iti drugam. Vergier je letos zabeležil dve zmagi v svetovnem pokalu, kar je še boljša popotnica k novemu delodajalcu. @lorisvergier.

Reece Wilson

Eden redkih spustašev, ki je predčasno podpisal pogodbo in podaljšal sodelovanje z delodajalcem, je aktualni svetovni prvak Britanec Reece Wilson, ki bo tudi v sezoni 2021 vozil za tovarniško ekipo Trek Factory Racing DH. @reecowilson.

Camille Balanche

Še eni svetovni prvakinji se ni bati za prihodnost. Švicarka, moštvena kolegica Monike Hrastnik, je pogodbo z delodajalcem Team Dorval AM podaljšala za še dve leti ter bo naslednje leto naslov najboljše na svetu branila v istih barvah. @cam.bal.

Kot nam je povedala ob osvojitvi naslova slovenske gorske kolesarke leta, tudi Monika Hrastnik pri Dorvalu ostaja še dve sezoni.

Camille Balanche. Foto Moritz Ablinger.

Danny Hart

Ljubezni med dvakratnim svetovnim prvakom in zmagovalcem štirih dirk svetovnega pokala ter ekipo Madison Saracen ni več. Govorice so se začele še pred začetkom letošnjega svetovnega pokala, a uradnega sporočila, kam bo Britanec odšel po sezoni 2020, še ni. Namigov je veliko, a počakajmo na uradno objavo. Do taktat pa sledi @dannyhart1.

Melanie Chappaz

Mladinska svetovna prvakinja v spustu iz leta 2017 se po dveh letih poslavlja od ekipe Hope Factory Racing. Za katero ekipo bo Francozinja vozila v sezoni 2021, še ni izdala. @melanie_chappaz.

Angel Suarez

Španec se po petih sezonah poslavlja od ekipe The YT Mob. Kot obetajočega mladca so ga sprejeli v svojo sredino takrat, ko je za njih vozil Aaron Gwin. Angel je obetal in v letošnji sezoni pokazal najboljše vožnje zadnjih sezon. A pogodba se je iztekla in Suarez išče novo ekipo. @angelsuarezdh.

Angel Suarez, foto Matej Lovrič.

Commencal Muc-Off

Ekipa se je uradno razšla z dosedanjima velikima podpornikoma. Najprej z IXS, sedaj pa še s Sramom. S prvim so sodelovali štiri, z drugim pa pet let. Ker pod okrilje korporacije Sram spada tudi vzmetenje RockShox, so ugibanja o novem opremljevalcu toliko večja. Kdo od tekmovalcev bo zapustil ekipo in kdo bo v sezoni 2021 sedel na kolesih Commencal, še ni znano. @commencal_mucoff.

Alex Fayolle

Po desetih letih dirkanja v svetovnem pokalu in dobra tri leta po krstni zmagi na največjih tekmovanjih se od tekmovanj v spustu poslavlja Francoz Alexandre Fayolle. @alexandre_fayolle88.

Poročali smo že, da se je od svetovnega pokala poslovila Avstralka Tracey Hannah, a bo še vedno povezana z ekipo Polygon UR.

Kros

Bolj kot spustaši so bili na udaru tekmovalci in tekmovalke v olimpijskem krosu. Mnogo jih je podpisovalo pogodbe do konca leta 2020 in to zaradi OI v Tokiu. Te so se zaradi pandemije prestavile na naslednjo sezono in kar nekaj zvenečih imen zaradi poteka pogodb išče nove delodajalce. Zaenkrat je še ogromno ugibanj in namigov, zato objavljamo le tista imena, ki so se uradno poslovila od ekip ali pri katerih je to že skoraj potrjeno.

Loana Lecomte, foto Grega Stopar.

Loana Lecomte

21-letna Francozinja, ki je letos v Novem Mestu na Moravskem pokorila celotno člansko konkurenco, je za še eno sezono podaljšala pogodbo z ekipo Massi. Poleg tega mlada kroskantrijašica upa na čim boljši rezultat na OI v Tokiu naslednje leto. @loanalecomte.

Maxime Marotte

se poslavlja od ekipe Cannondale Factory Racing. V štirih letih pri ameriškemu delodajalcu je dosegel 12 stopničk, najboljši je bil drugi na letošnji dirki svetovnega pokala v Novem Mestu. @maxime_marotte.

Pisali smo že da sta Nemec Manuel Fumić in Brazilec Henrique Avancini podaljšala pogodbo z ekipo Cannondale Factory Racing.

Emily Batty

Dolga leta prva zvezdnica ekipe Trek Factory Racing XC Kanadčanka Emily Batty se po dvanajstih letih poslavlja od ekipe, s katero je osvojila 15 stopničk v svetovnem pokalu in dvakrat osvojila tretje mesto na svetovnem prvenstvu. Emily naj bi prestopila v ekipo, ki jo za prihodnje leto sestavlja njen mož in trener manjšega kanadskega kluba Adam Morka. @emilybatty1.

Emily Batty, foto Grega Stopar.

Pauline Ferrand Prevot

Ni še uradno, a govorice ne pojenjajo. Aktualna svetovna prvakinja v olimpijskem krosu Francozinja Pauline Ferrand Prevot se od Canyona seli v ekipo svojega življenjskega sopotnika Juliena Absalona Absolute Absalon. Prevotova je zadnji dve leti na dirke bolj kot ne potovala z Absalonom, Canyon pa uradno ni imel tovarniške ekipe v krosu, saj je bila Francozinja kar članica njihovega “kolektiva”. @paulineferrandprevot.

Kathrin Stirnemann

Nekdanja svetovna prvakinja v gorskokolesarskem eliminatorju (2014 in 2017) in aktualna svetovna podprvakinja v e-gorskem kolesarstvu je sporočila, da se umika z mednarodnih tekmovališč. Švicarka, članica ekipe Thömus RN Racing, se za vso dosedanjo podporo zahvaljuje ekipi in švicarski kolesarski zvezi. @kathrinstirnemann.

Freeride, enduro …

Yoann Barelli

V začetku leta se je umaknil iz aktivnega dirkanja in se posvetil svojemu poslu. Sedaj se Barelli razhaja še s Commencalom, ki ga je štiri leta zalagal s svojimi okvirji. @yoanbarelli.

Bernardo Cruz

Brazilec je bil kar desetletje del ekipe GT Factory Racing. Mojster whipov bo v letu 2021 zvestobo obljubil novemu delodajalcu. @bernardocruzdh.

Adolf Silva

Ko je Španec podpisal pogodbo z YT Industries, je bil njihov najmlajši član. Po šestih letih je sodelovanja konec in Silva se seli k novemu delodajalcu.
@adolfsilva.

Katy Winton

Po petih letih sodelovanja se ekipa Trek Factory Racing poslavlja od tekmovalke v enduru Katy Winton, ki je pod okriljem ameriškega delodajalca štirikrat osvojila stopničke, po sezoni 2019, ki jo je izgubila zaradi poškodbe, pa je v letošnji sezoni zabeležila še dve uvrstitvi med prvih pet. @misswinton.

Jose Borges, foto EWS.

Jose Borges

Portugalec, zadnja leta odličen tekmovalec v EWS, se po šestih letih razhaja z ekipo Miranda Factory Team. @zemanelborges.

Louis Reboul

Nič več na Scottu. Z naslednjo sezono se bo na freeride sceni važil s Cannondalom. Rockstarjev MTB zvezdnik se je pridružil vidno rastoči ekipi Cannondalovih kolesarjev. @louisreboul.

Na naslovni fotografiji Loris Vergier. Foto Borina Mišica @borina.misica_phototrips.

Preberi še

Fabio na Canyonu, Oton k Orbei
Prestopi 2020: Graves zopet v objemu Yetija
Prestopi 2020, drugič
Prestopi 2020: Še zadnje novice
Prestopi 2020: Še zadnje tri novičke

Sledite nam