Cannondale, Fumić in Avancini
2. oktobra 2020

Tekmovalno sezono 2021 bosta v isti ekipi preživela veteran kros in etapne gorskokolesarske scene ter nekdanji svetovni prvak v maratonu.

Mani

Manuel Fumić je lani dejal, da svojo športno pot na najvišjem tekmovalnem nivoju zaključuje po olimpijskih igrah 2020. Njegov glavni cilj je bil poleg olimpijskih iger še osvojitev etapne dirke Absa Cape Epic in to v paru z dolgoletnim kolesarskim partnerjem Henriquejem Avancinijem. Tam sta leta 2019 osvojila končno drugo mesto.

A je s korona krizo vrag vzel šalo in sanj o zmagi, čeprav sta tako kot drugi celoten zimski trening posvetila le “neukročeni” dirki v Republiki Južni Afriki, je bilo dan pred startom konec.

Pred poletjem je sledila še Manijeva nesreča, ko se je na treningu težko poškodoval in le prisebnost starejšega brata Lada ga je rešla najhujšega.

Fumić je okreval, v torek več kot solidno odpeljal prvo dirko svetovnega pokala in naznanil, da z ekipo Cannondale Factory Racing ostaja še v sezoni 2021. Glavni cilj je osvojiti Absa Cape Epic.

Pomladni intervju z Manijem na cannondale.com.

Kaj pa Avancini?

Enaitridesetletni Brazilec, leta 2018 tudi svetovni prvak v gorskokolesarskem maratonu, je zvestobo ekipi obljubil še za tri leta, vključno s sezono 2023.

Lani drugi na lestvici UCI v olimpijskem krosu je še vedno je v lovu na prvo zmago v tej disciplini v svetovnem pokalu (v kratkem krosu jo že ima), morda mu uspe še letos?

Poletni intervju z Avancinijem na cannondale.com.

Mani in Henri na Instagramu: @manuelfumic, @avancinimtb.

Sledite nam