Tracey Hannah
Freestyle zaposluje 2
Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Freestyle Giant SloEnduro
1. novembra 2020

Avstralska številka ena v spustu, lanska zmagovalka svetovnega pokala in ena najboljših spustašic na svetu, bo danes dirkam v spustu pomahala v slovo.

Little Trace (mala Trace), kot je vzdevek Avstralke Tracey Hannah, je že pred tednom dni sporočila, da se po dirkah na Portugalskem poslavlja od tekmovanj v svetovnem pokalu. Še vedno pa, tako kot zadnjih devet sezon, ostaja zvesta ekipi Polygon UR, katere steber sta z bratom Mickom.

Tracey Hannah
Eno izmed zmag je leta 2017 dosegla tudi v Ft. Williamu na Škotskem. Foto Bartek Wolinski / Red Bull Content Pool.

Manager in lastnik ekipe Fabien Cousinié je dejal, da tako predane tekmovalke in borke še ni spoznal. Predvsem pa, da se je po vseh poškodbah, ki so jo pestile, vedno znala vrniti na vrhunsko raven in se poškodbam v zadnjih nekaj sezonah uspela uspešno izogibati.

Ponosen je tudi na njen naslov najboljše v seštevku svetovnega pokala v spustu leta 2019 in na dejstvo, da Tracey v ekipi ostaja tudi prihodnjo sezono.

Tracey Hannah
Svetovni pokal Maribor. Foto Borina Mišica.

Med največjimi v spustu

Štiriinštirideset stopničk v svetovnem pokalu, naslov mladinske svetovne prvakinje leta 2006, šest medalj svetovnih prvenstev, zmage v svetovnem pokalu in na kolesarskih festivalih.

Zadnjo zmago v svetovnem pokalu je dosegla lani v Les Getsu, ko je konec sezone slavila tudi v skupnem seštevku. Tracey Hannah je tudi sedemkratna članska avstralska prvakinja.

Letos marca na festivalu Crankworx. Foto Graeme Murray / Red Bull Content Pool.

Male Trace, ki je letošnjega junija dopolnila 32 let, ne bomo več gledali v svetovnem pokalu. Vsekakor bo prisotna na festivalih Crankworx, ki se jih je udeleževala že zadnjih nekaj let. V seriji Crankworx je slavila tako v Innsbrucku, kot v Rotouri in Whistlerju.

Tracey Hannah na Instagramu: @littletrace13.

Vse o ekipi Polygon UR izveš na urteamracing.com.

Naslovna fotografija je iz Leoganga 2019. Foto Bartek Wolinski / Red Bull Content Pool

Valamar SI 2021
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam