BMX Zolder
Ride Loose Riders Wheelbase Furam zase Freestyle Giant
18. aprila 2022

Če je bila Verona srečen kraj za slovenske BMX tekmovalce, to postaja tudi Zolder. Podaljšan vikend dirkanja in po prvih preizkušnjah stopničke ter finale.

Preko 1200 tekmovalk in tekmovalcev v kategorijah challenge in elite se je zbralo na kultnem belgijskem prizorišču, ki je umeščeno ob dirkališče Zolder. Dirkaški vikend v Zoldru traja kar štiri dni, saj se dirke razvlečejo vse do ponedeljka. Tokrat poročilo s tretje dirke letošnjega evropskega pokala BMX, kjer je bilo med tekmovalci tudi osem slovenskih tekmovalk in tekmovalcev. V vednost! Proga velja za eno najbolj tehničnih v Evropi, zato ne preseneča, da je v zadnjih treh letih Zolder gostil svetovno (2019) in evropsko prvenstvo (2021).

Sobota

Dirke mlajših kategorij do vključno 14 let ter kategorije cruiser so bile poleg elitnih kategorij tiste, ki so se pomerile na tretji dirki letošnjega evropskega pokala. Na dirki deklet, starih 13 in 14 let, je bilo na startu 46 tekmovalk, tudi Mila Lampič (KD Rajd) in Pia Palčnik (BSX Racing Team). Dekleti sta se po uspešno odpeljanih motih ustavili v četrtfinalu. Mila je osvojila sedmo, Pia pa šesto mesto.

Kategorija cruiser 45+ je tista, v kateri vozi Gregor Palčnik (BSX Racing Team). Na startu je bilo 24 tekmovalcev. Gregor je v polfinalu obstal na 7. mestu.

Mak Breznik Falk (Bikehanic – 20 Chocolate Team) je nastopil v kategoriji 13 let. Slavil je v vseh motih in v osmini finala, bil drugi v četrtfinalu, nato pa v polfinalu smola že takoj na startu in peto mesto ter končna uvrstitev na 12. mesto v kategoriji, ki je štela 70 tekmovalcev.

Jošt Ložar (Bikehanic – 20 Chocolate Team / BMX Racing Kids Team) je v kategoriji 12-letnikov v konkurenci 51 tekmovalcev v motih osvajal druga mesta prav tako v četrtfinalu, nato se je z zmago prebil v finale in v finalu osvojil drugo mesto. To so njegove tretje stopničke letos.

Mak Breznik Falk

Nedelja

V nedeljo so poleg kategorij elite nastopali še v starejših kategorijah challenge. Na startu smo imeli Vala Trinleja Lampiča (Bikehanic – 20 Chocolate Team) v kategoriji 15 in 16 let, Nejca Herica (Bikehanic – 20 Chocolate Team) in Gaja Gorzo (Fly Racing Europe – TBP Lenart) v kategoriji 17 do 24 let.

Val Trinle Lampič je nastopil v najštevilčnejši kategoriji (166 tekmovalcev) in se uvrstil v 1/16 finala ter zasedel končno 98. mesto. Nejc Heric in Gaj Gorza sta nastopila v isti kategoriji (62 tekmovalcev), s tem da se Nejcu ni uspelo prebiti iz motov, Gaj pa je odlično opravil z moti, s četrtfinalom in se iz polfinala prebil v finale, tam pa osvojil 5. mesto.

Vrstne rede najdeš na jstiming.nl

Fotografije Simon Stojko Falk @simon.s.falk

Preberi še

BMX Verona: Slovenci pišejo novo poglavje
BMX Verona: Troje slovenskih stopničk

Freestyle Giant Wheelbase Ride Loose Riders Furam zase
Sledite nam