Loose Cycles Leatt akcija
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
21. maja 2014

Ana Zupan, ena najbolj srčnih gorskih kolesark, oprema in kolo za enduro, Pero Zajc na srečanju IMVA in furanju v Španiji, GTja Sensor in Force, Cannondale Trigger 29 Carbon …

Da, prav ste prebrali. Pred vami je napovednik sveže revije bicikel, ki je tokrat na voljo kot dvojna številka. Mar to pomeni, da ga ne bomo več brali vsak mesec, oziroma 10-krat na leto temveč le še šestkrat? No, vsebina je kot vselej zelo pestra, tako za cestne kakor gorske kolesarje!

Tokratna številka na dvaindevetdesetih straneh ponuja sledeče:

Pokaži kaj voziš – ne samo eno, mnogo več koles zbiratelja legend Tilna Petriča, čez dan avtomojstra z Vrhovcev.

Luka Mezgec razloži nekaj dejstev o aerodinamičnem cestnem kolesu Giant Propel.

David Črmelj je spisal obsežno reportažo o dirki po Flandriji, hkrati pa nas popeljal še skozi muzej, posvečen flandrijskemu peklu, kot mnogi imenujejo eno najpopularnejših klasik na svetu.

Biciklovci so obiskali podjetje Bioracer, enega vodilnih izdelovalcev aerodinamičnih kolesarskih dresov, ki je v kolesarstvo stopilo pred skoraj tremi desetletji, saj so bili eni izmed prvih, ki so se začeli ukvarjati z “bikefittingom”.

V rubriki za krmilom tokrat pogovor s tekmovalko v krosu, eliminatorju ter nenazadnje tudi navdušenko nad dirkami v enduru, ime ji je Ana Zupan.

Pripravljeni na enduro? Vse o opremi, kolesu, zaščiti …

Peter Zajc je obiskal Španijo. Natančneje, mudil se je v Sierri De Guadarrami, fural ter bil na srečanju IMBA Europe, katerega članica je postala tudi Slovenska kolesarska mreža.

Biciklovci so tokrat vozili: GT-jeva turna/enduro bratranca Sensor in Force, oba s končnico Pro ter s 27,5-palčnimi obročniki, “overmountain” silaka Cannondale Trigger 29 Carbon 2, špecjalki Ridley Fenix in Fuji Altamira 2.5 inter družinsko kolo Scott Sportster V30.

Tokrat poleg preizkusa koles tudi nekaj opreme: kolesarski računalnik VDO, čelada Kask, enduro Giro Terraduro ter kolesarski komplet proizvajalca Santini.

Zanimiva je tudi reportaža z obiska pri veletrgovcu in proizvajalcu koles Rose, na njihovem sedežu se je mudil Tomaž Kučan.

Prehranski kotiček je tokrat v znamenju blitve.

V rubriki Izziv pa tretji del treninga oziroma priprave na gorskokolesarski maraton – izpod tipkovnice Tanjinega trenerja Sama Rauterja.

Vas zanima, koliko stanejo najdražja kolesa na svetu? Predstavljenih je deset (očitno so cestna dražja od gorskih ali pa pisec pozna le prva).

V Kolesnici tokrat mladi kolesarji iz Ptuja. Podmladek leta 2012 ugaslega kluba Perutnina Ptuj (članska zasedba) stopa na pota stare slave.

Poznaš Pici Bici, Muslauf? Ne? Potem je članek povsem na mestu!

Nazaj v prihodnost tokrat gosti zanimiv dvoboj in nekaj umazanih podrobnosti Dirke po Italiji 1984 – Francesco Moser in profesor Fignon.

Za vse tiste, ki radi prebirate kolumne, so tokrat štiri – različne, pronicljive, a še vedno kolesarske!

Loose Cycles Leatt akcija
Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam