BMX Verona
Pumpaj Slo Velenje
Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders Freestyle Giant
4. aprila 2022

Verona postaja srečen kraj za slovenske BMXarje. Na drugi dirki evropskega pokala Mak, Jošt in Tija usklajeno do tretjih mest v kategorijah. Tudi drugi tekmovalni dan skoraj 1200 tekmovalcev.

Odličnega tekmovalnega vzdušja ni pokvarilo kratkotrajno deževje, niti ga niso zmotili veter in nizke temperature. Slovenski BMXarji so še enkrat dokazali, da se iz anonimnosti v določenih starostnih kategorijah počasi prebijajo v ospredje. Nedeljski program se je odvijal preko celega dne in se zavlekel v večer, tako da so tekmovalci kategroij challenge finalne vožnje vozili pod reflektorji in to je dalo dirki poseben čar.

Verona in Slovenci v fotografijah, prvič

V nedeljo so slovenski tekmovalci dosegli naslednje uvrstitve:

V najmlajši kategoriji deklic, starih 7 in 8 let, je Tija Frank iz mariborskega BSX Racing Team ponovila sobotno tretje mesto, Pia Palčnik (BSX Racing Team) in Mila Lampič (KD Rajd) sta v kategoriji deklet, starih 13 in 14 let, izpadli v polfinalu. Med dečki, starimi 8 let, Aleksandar Gajić (KD Rajd) ni uspel ponoviti sobotnih stopničk, a mora biti vseeno zadovoljen s 5. mestom. Jaka Sever (KK Črn trn) in Maj Nanut (KD Rajd) sta v kategoriji desetletnih dečkov tekmovanji zaključila v 1/4 oziroma 1/2 finalu, Max Sliško (BSX Racing Team) je po hudem padcu v prvem motu s tekmovanji zaključil dva mota kasneje. Tine Dovžak (KK Črn trn) je tekmovanje v kategoriji 12 let končal v motih. Njegov klubski sotekmovalec Lenart Sever je v kategoriji 13 let izpadel v osmini finala.

Najštevilčnejša kategorija na drugi dirki evropskega pokala so bili fantje 15 in 16 let (159 tekmovalcev). Tam smo imeli Slovenci kar tri predstavnike. Najdlje se je uspelo prebiti Timu Rovtarju (KK Črn trn), ki je s tekmovanji zaključil med najboljšimi 64 tekmovalci. Gaj Palčnik (BSX Racing Team) in Val Trinle Lampič (KD Rajd) sta se od tekmovanj poslovila v 1/16 finala. Tudi v kategoriji 17 do 24 let so nastopili trije Slovenci. Gaj Gorza (TBP Lenart / Fly Europe) je dosegel odlično 5. mesto, Nejc Heric (KD Rajd) in Beno Batič (KK Črn trn) sta se prebila do 1/4 finala.

Gregor Palčnik (BSX Racing Team) je v najstarejši kategoriji cruiser 45+ drugo dirko evropskega pokala v velikem finalu končal na 7. mestu. Mak Breznik Falk (KD Rajd) in Jošt Ložar (KD Rajd / BMX Racing Kids Team) sta se zopet zavihtela na stopničke, oba sta osvojila tretji mesti v kategorijah 12- in 13-letnih dečkov.

Vrstne rede najdeš na jstiming.nl

Verona in Slovenci v fotografijah, drugič

BMX zvezdniki: Ker Verona ne razočara z velikimi imeni!

Fotografije Simon Stojko Falk

Preberi še

Evropski pokal BMX Verona: Finalni vožnji Maka in Jošta v videu

Ride Loose Riders Wheelbase Freestyle Giant Ciklo Centar
Sledite nam