Gee Atherton
Casio G-Shock
Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Ride Loose Riders Freestyle Giant
21. julija 2021

Tekmovalci v olimpijskem krosu so že v Tokiu. Ta vikend vabljeni v Wales na Hardline. Gee Atherton se počasi postavlja na noge. V Italiji, v Franciji in v Veliki Britaniji tekmovali za naslove v spustu. Freerider Storch poškodovan, trasa letošnjega Absa Cape Epic razkrita in vpogled v ekipo Absolute – Absalon – BMC.

Startna lista XCO OI Tokio

Na olympic.com si lahko ogledaš popolno startno listo nastopajočih na letošnjih olimpijskih igrah. Dekleta bodo tekmovala 27. julija, moški pa dan prej. Mi bomo 27. julija ob osmih zjutraj po srednjeevropskem času navijali za Tanjo Žakelj, ki si je z odličnimi predstavami na največjih tekmovanjih priborila že tretji nastop na Igrah.

Povabljenci na prihajajoči 7. Red Bull Hardline

Na najtežjem spustu, ki ima kar nekaj freeride vložkov, bodo letos nastopili: Charlie Hatton, Kaos Seagrave, Brendan Fairclough, Adam Brayton, Craig Evans, Harry Molloy, Jono Jones, Elliot Heap, Phill Atwill in Matt Hockenhull. Ti so bili izbrani v prvem krogu. Nato so se jim v drugem krogu povabljenih pridružili Laurie Greenland, George Branningan, Bernard Kerr (dvakratni zmagovalec dirke), Brage Vestavik in Matt Walker.

Bernard Kerr. Foto Boris Beyer / Red Bull Content Pool.

Popolna startna lista pa je bila objavljena s še štirinajstimi izbranimi tekmovalci. To so: Lewis Buchanan, Oscar Harnstrom, Gaeatan Vige, Jerome Caroli, Johny Salido, Matteo Iniguez, Thibault Laly, Thomas Genon, Sam Gale, Vincent Tupin, Johannes Fischbach, Jim Monro, Josh Lowe in Theo Erlangsen. V prvem krogu je bil izbran tudi Joe Breeden, ki pa se je na nedavnem britanskem prvenstvu v spustu poškodoval in je njegova tekmovalna sezona končana.

Jesenski termin, ki je bil običajno rezerviran za dirko najbolj hrabrih spustašev, letos ne bo prišel v poštev, saj se bodo za zmago in prestižni naslov pomerili že ta vikend. V soboto 24. julija bodo v dolini Dyfi v Walesu na sporedu kvalifikacije, v nedeljo popoldan pa finale! Na redbull.com.

Red Bull Hardline 2019

Vožnje najboljših treh na zadnji preizkušnji. Lani je zaradi koronavirusa odpadla.

Bernard Kerr in predogled proge Red Bull Hardline

Gee Atherton

Morda najhujša nesreča in najgrši padec enega najboljših spustašev zadnjega desetletja in pol. Britanec je z ekipo snemal kadre za serijo The Ridgeline, pri tem pa je 18. junija grdo padel in utrpel hude poškodbe. Zlomil si je stegnenico in zapestje, počil nekaj reber, dobil močan udarec v glavo … Pot do popolnega okrevanja bo dolga. A Gee je borec in ima okoli sebe vrhunsko zdravstveno osebje, ki ga bo kar se da hitro pripeljalo do forme.

Posnetek padca, reševanja, izjava Geeja Athertona in njegova pot k popolnem okrevanju.

Carson Storch

Ameriški freerider je pri skoku iz helikopterja nesrečno padel in si zlomil ključnico. Da bo še bolj boleče, si je ključnico zlomil na istem mestu kot na tekmovanju Joyride leta 2015, ko so mu zaradi zloma vstavili oporne ploščice. Carsonov skok iz helikopterja najdeš na njegovem profilu Instagram: @carsonstorch.

Francoska prvaka v spustu …

… sta Myriam Nicole (Commencal Muc-Off by Riding Addiction) in Benoit Coulages (Dorval AM – Commencal). Myriam Nicole ni imela prave konkurence, saj je drugouvrščeno Mathilde Bernard (Scott Manigod) prehitela za več kot 17 sekund, tretjeuvrščena Agnes Delest (Scott Manigod) je zaostala več kot 20 sekund. Pri moških je bila razlika med novim državnim prvakom in drugouvrščenim Antoinom Vidalom (Frejus Gravity) le 0,36 sekinde, štirikratni svetovni prvak Loic Bruni (Specialized Gravity) je z zaostankom 0,66 sekunde končal na tretjem mestu.

Matt Walker. Foto Bartek Wolinski / Red Bull Content Pool.

Najhitrejša Britanca v spustu sta …

Matt Walker (Madison Saracen Factory Team) in Katherine Sharp. Slednja je imela kar nekaj dela, saj je drugouvrščeno Stacey Fisher prehitela za le 2,5 sekunde, tretja Aston Tutt je zaostala za dobrih šest sekund. Pri moški je drugo mesto osvojil Charlie Hatton (Continental Atherton) +2,519, tretje mesto pa je pripadlo dvakratnemu svetovnemu prvaku Dannyju Hartu (Cube Factory Racing) + 3,064.

Pestro na italijanskem DP v spustu

Med ženskami je prepričljivo slavila Veronika Widmann, drugo mesto je pripadlo Eleonori Farina, tretje mesto je osvojila Alia Marcellini. Pri moških je krono v kategoriji Open International prevzel Davide Cappello. Drugo mesto je osvojil Davide Palazzari, tretji je bil Stefano Introzzi.

Kompilacija padcev

Proga “Back To The Roots” v gorskokolesarskem parku Piazzatorre je tekmovalcem povzročala kar nekaj nevšečnosti.

Cape Epic 2021

Lani zaradi pandemije koronavirusa odpovedan, letos z marčevskega termina prestavljen na oktobrskega. Etapna dirka vseh dirk bo na sporedu med 17. in 24. oktobrom, tekmovalci pa bodo morali prevoziti 655 kilometrov afriških cest in brezpotij ter premagati 15550 višinskih metrov vzponov. Prolog bo v Cape Townu, ostale etape se bodo potekale v notranjosti Republike Južne Afrike in se končale na posestvu Val de Vie. Celotno traso si lahko ogledaš na brujulabike.com.

Absolute Insider

Ekipa Absolute – Absalon – BMC, ki jo vodi dvakratni olimpijski zmagovalec Julien Absalon, in pot do uspeha. Tretji del serije švicarskega proizvajalca koles BMC.

Naslovna fotografija Dave Mackison / Red Bull Content Pool

Prejšnje

Mednarodne dirkaške: Še en od bratov Pierron pristal v bolnišnici

Casio G-Shock
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Ride Loose Riders
Sledite nam