Baptiste Pierron
15. julija 2021

Baptiste Pierron poškodovan, Marine Cabirou ima novo poslikano čelado, DP v spustu v Avstriji in v Estoniji, pa DP XCO v Romuniji in v Španiji, pokal treh narodov na Nizozemskem, Alex Marin z novim delodajalcem.

Baptiste Pierron

Že drugi od treh bratov Pierron je pristal v bolnišnici. Aktualni evropski prvak v spustu, moštveni kolega Monike Hrastnik, je v finalu dirke Auvergne Rhône Alpes Championships v gorskokolesarskem parku du Lioran padel in si počil štiri vretenca. V bolnišnici zdaj čaka na operacijo hrbta. Novico in posnetek padca je objavil na družbenem omrežju Instagram: @baptistepierron8. O poškodbi brata Amauryja smo poročali pred kratkim: Mednarodne dirkaške: Poškodovana Daprela in Pierron, vrnitev Kate Courtney in prevlada Loane Lecomte.

Marine Cabirou

Novičko je z oboževalci želela deliti že na dirki svetovnega pokala v Les Getsu, a zaradi poškodbe na dirki ni nastopila. Zato Marine Cabirou (Scott DH Factory) novico, da je postala še eno dekle, ki jo je omrežil Monster, sporoča zdaj. Tako kot svetovna prvakinja Camille Balanche bo tudi mlada Francozinja na svoji čeladi nosila poslikavo proizvajalca energijskih pijač Monster Energy. Marine na Instagramu: @marine_cabirou.

Alex Marin

Kot smo že pisali v Mednarodne dirkaške: Snowshoe bo nadomestil odpovedani Ft. William, je spustaš Alex Marin prekinil pogodbo z ekipo The Brigade Team in še ni poznal imena novega delodajalca. Sedaj je na družbenih omrežjih razkril, da se seli k ekipi Commencal 21, kjer mu bosta družbo delala Angel Suarez in Pau Menoyo Busquets. @alex3marin.

Trummer novi državni prvak

Pri naših severnih sosedih je potekalo državno prvenstvo v spustu. Pri moških je naslov slavil David Trummer (THE YT Mob), ki je za skoraj tri sekunde ugnal Andreasa Kolba (Continental Atherton), tretji je bil Christof Stulik, ki je zaostal dobrih 10 sekund. Pri dekletih je državna prvakinja postala osemnajstletna Sophie Gutöhrle. Vrstni redi na mtbdata.com.

Skromna udeležba na DP Estonije

Novi državni prvak v spustu v elitni moški kategoriji je postal Robert Johanson, v ženski elitni kategoriji je žal nastopila le ena tekmovalka, osemintridesetletna veteranka Maaris Meier.

Grof Vlad

Čeprav živi in trenira v Španiji, je Vlad Dascalou (Team Trek – Pirelli), odletel domov v Romunijo in nastopil na državnem prvenstvu. Nekdanji svetovni in evropski prvak v olimpijskem krosu v kategoriji U23 je z lahkoto osvojil svoj prvi članski naslov.

3 Nations Cup

Močna konkurenca na pokalu treh narodov v nizozemskem Spaarnwoudeju in zmagi v elitnih kategorijah v roke domačinoma Milanu Vaderju (KMC – Orbea) in Puck Pieterse (Alpecin – Fenix). Za Vaderja je to že druga zaporedna zmaga na tej dirki. Vrstni redi.

Španski članski državni prvak je?

David Valero Serrano (BH Templo Cafes UCC) je že šestič v karieri postal državni prvak v olimpijskem krosu. Letos je je tudi premočno zmagal, saj je drugouvrščenega Sergia Mantecona Guitierreza (MMR Factory Racing Team) prehitel za več kot šest minut. Tretje mesto je s skoraj deset minutami zaostanka osvojil Ismael Esteban Aguero. Pri ženskah naslova v članski kategoriji niso podeljevali.

Na naslovni fotografiji Baptiste Pierron na treningu v Les Getsu. Foto Bartek Wolinski / Red Bull Content Pool.

Prejšnje

Mednarodne dirkaške: Na OI v Tokiu brez gledalcev

Sledite nam