6. septembra 2018

Svetovna prvaka v olimpijskem krosu sta med mladinci postala Avstrijka in Švicar. Vita do 30. mesta, Miha in Matevž na žalost brez uvrstitve.

Danes so bile na sporedu dirke olimpijskega krosa mladinskih kategorij. Na startu so bili tudi trije slovenski predstavnikiVita Movrin, Miha Klemenčič in Matevž Govekar. Naslova sta romala v Avstrijo in Švico, Vita dobro med 55 dekleti, fanta med 110 tekmeci na žalost brez uvrstitve.

Dekleta

Kar se zlate medalje tiče, je bilo zgodbe hitro konec. Avstrijka Laura Stigger je prišla s prednostjo že s prvega spusta. Druga z evropskega prvenstva, Angležinja Harriet Harnden in Čehinja Tereza Saskova sta jo še kak krog lahko videli, potem pa je Laura daleč pred ostalimi vozila svojo dirko. Tako je ubranila naslov, ki ga je osvojila že lani.

Za njo sta se za drugo mesto borili zgoraj navedeni in to do zadnjega kroga. Močnejša je bila na koncu Saskova, ki si je priborila srebrno medaljo, Harndenova pa je osvojila bron.

Vita Movrin je zelo dobro začela in v prvem krogu pridobila 14 mest. Nato je okoli 25. mesta vozila skozi celo dirko, v zadnjem krogu pa malo popustila, a vseeno ujela trideseterico, pa čeprav za rep. 30. mesto je lepa uvrstitev, saj je morala na polno v startni krog, da si je izborila pozicijo, ki ji je omogočila to uvrstitev. Startala je namreč kot devetintrideseta.

Vrstni redi mladink

Fantje

Zmagovalec in dobitnik zlate medalje ter mavrične majice je švicarski favorit Alexandre Balmer. A do zmage ni prišel lahko. Večino dirke je vodil Francoz Mathis Azzaro, ki si je v prvem krogu privozil 40 sekund prednosti. Prednost je ohranjal do zadnjega kroga, nato pa so mu povsem pošle moči. Dohitela in prehitela sta ga Balmer in Nemec Leon Kaiser, ki sta celo dirko vozila skupaj. Nekaj sto metrov pred ciljem pa je Balmer napadel in Kaiser ga do cilja ni več ujel. Nemec je tako osvojil srebrno medaljo, Azzaru pa je uspelo osvojiti bron.

Miha Klemenčič (odstop v drugem krogu) in Matevž Govekar (odstop v tretjem krogu) sta ostala brez uvrstitve. Oba sta predrla pnevmatiki, Miha pa s še več smole, saj je strgal še verigo.

Vrstni redi mladincev 

Naslovna fotografija UCI

Preberi še:
SP Lenzerheide: Štafeta gostiteljem

Sledite nam