13. junija 2019

Ena najstarejših dirk v regiji, izvedli jo bodo šestindvajsetič. Po točke 1. kategorije UCI pride mednarodna konkurenca.

To nedeljo se obeta dirka v pokalu SloXcup in kategorije UCI C1, ki jo bodo gostili Hrvati, točneje mesto Samobor. Običajno je na dirki dobro zastopana članska mednarodna konkurenca. Na listi predprijavljenih so tudi najboljša Slovenka Tanja Žakelj (Unior Devinci Factory Racing) in ekipa C.S. Carabinieri na čelu z Lucom Braidotom.

Dirka v organizaciji najstarejšega hrvaškega gorskokolesarskega kluba BBK Šišmiš šteje za slovenski in hrvaški pokal, na sporedu pa bo že šestindvajsetič.

Tokrat so se organizatorji odločili, da na malih krogih najprej dirkajo najmlajše kategorije, ki se bodo s štarta zapodile ob 9. uri. Na srednjih krogih se bodo pomerile kategorije U14 in U15, vse ostale pa se bodo preskusile velikem krogu, ki je dolg 4,1 kilometra.

Obeta se vročina in prašna, težka proga, vedno atraktivni spust z visokimi koreninami pa bo ob progo privabil številne gledalce. Strm vzpon in tehnični spusti kot smo vajeni ne bodo dopuščali napak.

Podelitev nagrad za najboljše kolesarje v kategorijah od U7 do U15 bo ob 11:15, za kategorije od U17 do elite pa ob 16:30.

{loadposition inside}

Seznam prijavljenih na prijavim.se

www.sloxcup.com

Fotografije prijavim.se. Na naslovni bi bil pa lahko tudi Kamnik, kajneda? Če v Samoboru ne bi imeli kock …

Preberi še
XC Kočevje: Žakljeva in Braidot do zmage
XC Kamnik: Naglič v prvi deseterici, zmagala Italijana
Naglič v Završnici z zmago do novih točk UCI
XC Griči: Tanja Žakelj četrta, Slovencev ni bilo v ospredju

Sledite nam