Gorskokolesarska tržnica, Ažbe Kalinšek
4. januarja 2023

Ažbe, Gaia, Maxime, Anna, Abby, Sam, Jaroslav, Mille, Chiara in Christian so imena, ki menjajo delodajalce oziroma ekipe.

Ažbe Kalinšek

Neuradni svetovni prvak v kategoriji U15, tretji z lanskega evropskega prvenstva v spustu, odličen enduraš in tekmovalec na grbinastih poligonih, večkratni državni prvak zapušča razvojno ekipo Bikehanic – 20Chocolate. Tako bo eden najbolj talentiranih slovenskih gorskih kolesarjev v sezoni 2023 vozil za drugo ekipo. Kmalu objavimo, za katero.

Gaia Tormena

Trikratna svetovna in štirikratna evropska prvakinja v krosu na izpadanje bo v sezoni 2023 tekmovala na kolesih drugega proizvajalca. Doslej smo Italijanko videvali na Orbei, od sedaj naprej bo Gaia pod okriljem Merida Italia. @gaiatormena

Maxime Marotte

Odlični francoski kroskantrijaš je zapustil ekipo Santa Cruz FSA in se pridružil domači XC ekipi Rockrider MTB Pro Team. Tam bo delal družbo Mathisu Azzaru, nekdanji klubski kolegici Greti Seiwald, Savilli Blunk ter Olivii Onesti.

Sam Pilgrim

Novi opremljevalec britanskega zvezdnika je … canyon.com.

Gorskokolesarska tržnica 2022/23

Mille Johnset

Norvežanka je še ena, ki naslednjo sezono ne bo pri Commencal 100%. Kot obetavna mladinka je spustaško kariero začela pri družini Atherton in nato v članski kategoriji nadaljevala s Commencalom. Kam v sezoni 2023, bo, upamo, objavila kmalu.

BiXS, Newkirk in Hogie

Mladi ameriški spustašici Anna Newkirk in Abby Hogie ne bosta več sedeli na kolesih švicarskega proizvajalca BiXS. Lanso sezono sta namreč preizkušali njihov DH prototip. Še vedno pa bosta združeni v ekipi Beyond Racing. @annanewkirk_ in @abby_hogie

Jaroslav Kulhavy

Že smo pisali, da se je “češka lokomotiva” poslovila od tekmovalnega kolesarstva, sedaj je olimpijski prvak iz Londona 2012 naznanil, da prekinja sodelovanje z znamko koles Specialized, kateri je bil zvest od leta 2007 dalje.

Chiara Teocchi

Italijanska vsestranska kolesarka, večkratna državna prvakinja v krosu in ciklokrosu ter tretjeuvrščena z lanskega svetovnega prvenstva v makadamkanju, bo v tej sezoni tekmovala v barvah domače ekipe KTM Protek Elettrosystem. Novička na solobike.it. @chiarateocchi

Christian Bernardi

Manager ekipe Trinx Factory Team Luca Bramati je po podpisu pogodbe z Vito Movrin poskrbel še za eno mlado ime. Novinec v moštvu Christian Bernardi je srebrn z državnega prvenstva v krosu na izpadanje in bo v prihajajoči sezoni nastopal v krosu in kratkem krosu v kategoriji do 23 let. solobike.it.

Naslovna fotografija Jan Porič

Preberi še

Vita Movrin naslednjo sezono za Trinx Factory Team
Pauline Ferrand-Prévot k Ineos Grenadiers
Avancini pred novimi izzivi
Nič več ekipe CST PostNL Bafang

Sledite nam