XCE, eliminator
24. septembra 2020

Svetovni pokal v disciplini eliminator je pretekli vikend potekal v belgijskem Waregemu. Zmagovalca postala Nizozemec in Italijanka.

Po odpovedi prve dirke svetovnega pokala, ki bi morala biti konec avgusta v avstrijskem Gradcu, se je svetovni pokal začel v Belgiji in na vrh ponesel Italijanko Gaio Tormena in Nizozemca Jeroena van Ecka.

Klasični koncept voženj na izpadanje in mestna jedra kot tekmovalni poligon. To je novodobni XCE, ki je že nekaj časa v domeni skupine CityMountainbike.com, ki bdi nad svetovnim pokalom, disciplina pa je pod okriljem Mednarodne kolesarske zveze UCI.

Waregem

Tekmovalcem že znano prizorišče, saj je tam lanskega avgusta potekalo svetovno prvenstvo. Takrat sta svetovna prvaka postala Francoz Titouan Perrin-Garnier in Italijanka Gaia Tormena, ki je sloves najhitrejše potrdila tudi na prvi letošnji dirki.

Vloge prvega favorita ni upravičil lanski svetovni podprvak Francoz Hugo Briata, saj se je moral zadovoljiti z drugim mestom. Tretji je bil Nemec Simon Gegenheimer.

Med ženskami nobena ni uspela resno ogroziti Italijanke. Na drugo mesto se je uvrstila Francozinja Coline Clauzure, tretje mesto je pripadlo Nizozemki Didi de Vries.

Fotogalerijo in vrstne rede najdeš na CityMountainbike.com.

Vrhunci prve dirke

Preostala prizorišča sezone

Po odpovedi prve dirke v Gradcu, je odpoved doletela še dirko v francoskem Villard de Lansu. Tako bo naslednja dirka potekala 11. oktobra v Valkenswaardu na Nizozemskem. Nato sledijo še nemški Winterberg 18. oktobra, svetovno prvenstvo v belgijskem Leuvenu 25. oktobra in nadaljevanje svetovnega pokala v Barceloni 14. novembra. Finale v Dubaju je zaenkrat še neznanka.

Naslovna fotografija organizator

Preberi še

Naslova v XCE Francozu in Italijanki

Sledite nam