17. novembra 2014

Kozina, tokrat kot prva prireditev Rekreativne trening MTB lige Istre in Kvarnerja v sezoni 2014/15.

Zimska liga Istre in Kvarnerja že dolgo ni več samo hrvaško-slovenska zadeva. Mednarodna udeležba je že pravilo, ponavadi italijanska in tokrat celo ruska. Recimo temu “dirke”, ki so se začele za popestritev treninga v zimskih mesecih, so postale način druženja istomislečih, ki združuje MTB “profesionalce”, rekreativce, pa kolesarje, ki gredo samo na izlet in seveda tudi “cestarje” v zimskem obdobju.

Vendar je LIGA več kot to! To je druženje s starimi prijatelji in spoznavanje novih pa zabava od najmlajših pa do najstarejših. Merjenje časov je drugotnega pomena. Seveda je potrebno, saj nekateri v različnih obdobjih potrebujejo primerjavo, ostalim pa je le spodbuda.

Sezono Zimske lige je letos odprla prireditev v Kozini. Agencija Adriaction in Aleš Mlinarič kot spiritus movens se je organizacije lotila zelo resno. Prav nič ni spominjalo na “vaško dirko“. Prijave, številke, čipi, vse kar imajo veliki. Le kotla s čajem in kavo, krofi in seveda steklenica močnega so kazali, da tu rezultat ni najbolj pomemben. Kljub temu je bilo 26 kilometrov dolžine in okoli 600 metrov višinske razlike kar zahtevnih. Za to je poskrbel kraški teren!

Seveda, ko imaš na štartu divje konje, ne moreš pričakovati, da bodo šli na izlet. Tako so se udarili za zmago izkušeni Lenart Noč in mlada brata Zupančič. Po kaki uri sta skupaj prišla v cilj mlajši od Zupančičev, Peter, in Lenart, Andrej pa je zaostal le dobro minuto.

Samo upamo lahko, da je bila ta prireditev generalka za kako večjo, bolj množično maratonsko v bližnji prihodnosti. Organizirana je bila namreč z vsemi potrebnimi dovoljenji in potrdili, ki jih zakon zahteva. Tako ni manjkalo niti soglasje Zavoda za kulturno dediščino, ki je tudi potrebno.

Tekmovalni del je tokrat malo potisnjen v ozadje, saj je bil družabni tokrat pomembnejši a vendar so tu tudi rezultati, absolutni in po kategorijah.

Naslednja dirka je že v nedeljo 23.11. v Šišanu pri Puli.

Na uvodni fotografiji vodilna Peter Zupančič in Lenart Noč, slika Adriaction

Sledite nam