Gorskokolesarska tržnica, Filippo Colombo
29. decembra 2022

Tik pred novim letom še nekaj premikov in sloves od ekip. Colombo, Forster, Pilgrim, Strait, Woods, Nestoroff so zadnja imena, ki menjajo delodajalce.

Filippo Colombo

Švicarski XC as je pred dobrim mesecem razkril, da bo v naslednji sezoni tekmoval tudi na cesti, in sicer za ekipo Q36.5 Pro Cycling Team. Seveda pa znamka koles Scott, na kateri bo Colombo vozil cestne dirke, ne sovpada z znamko kolesa njegovega gorskokolesarskega delodajalca BMC mtb Racing Team. Zato se je potihem govorilo, da naj bi tudi gorskokolesarsko kariero nadaljeval pri drugem delodajalcu. In res. Filippo Colombo je postal nov član ekipe Scott – Sram mtb Racing Team.

Lars Forster

Dvakratni evropski prvak v olimpijskem krosu in leta 2019 zmagovalec etapne dirke ABSA Cape Epic se je po štirih sezonah poslovil od ekipe Scott – Sram mtb Racing Team. A Lars ni dolgo iskal novega delodajalca. V naslednji sezoni bo tekmoval v dresu ekipe Thömus Maxon Swiss Mountain Bike Racing. @larsrace

Sam Pilgrim

Eno največjih gorskokolesarskih imen na youtubu (1,8 milijona naročnikov), mož, ki vedno znova preseneti z odbitimi triki in še kakšno posebno vragolijo, se poslavlja od znamke koles Haibike. Pravi, da bo novega pokrovitelja razkril 4. januarja.

Kyle Strait

Potem, ko je na Red Bull Rampage utrpel hudo poškodbo hrbta, je ameriški zvezdnik freerida naznanil, da po dolgih letih zvestobe zapušča pokrovitelja okvirjev Commencal. Dokumentirano v zadnjem Straitovem videu. Dva meseca po padcu je dec že na nogah. @kylestrait

Gorskokolesarska tržnica 2022/23: Žak se poslavlja od orodjarjev, Jack pa od kolektiva

Carter Woods

Do lanske sezone eden najhitrejših mladcev kategorije do 23 let in trikratni kanadski prvak v krosu se po treh sezonah poslavlja od dosedanjega delodajalca – ekipe Norco Factory Racing. Slednje v kroskantrijaški karavani v prihodnji sezoni tako ali tako ne bo več.

Orbea Factory Team

Tovarniška ekipa španskega proizvajalca koles, ki je nastala 2017, bo v prihodnji sezoni doživela korenite spremebe. Letos so njeni člani tekmovali na cesti, v olimpijskem krosu in v ciklokrosu. Kako bo naslednje leto in kdo bodo novi člani, še ni znano. Od ekipe so se poslovili Purito Rodriguez, Sandra Jorda, Anton Sintsov, Arnaud Jouffoy in Virginia Cancellieri. Znotraj jedra ekipe ostajata le Ibon Zugasti in Arnaud Jouffroy. brujulabike.com in stories.orbea.com.

Nik Nestoroff

Mladi tekmovalec v enduru in v spustu, ki se večinoma udeležuje ameriških dirk, letos pa je kot član ameriške reprezentance nastopil tudi na pokalu narodov v Finale Ligure, se je poslovil od znamke koles KHS. Za tri leta je podpisal sodelovanje s proizvajalcem koles Fezzari. @nikolasnestoroff

Na naslovni fotografiji Filippo Colombo v barvah novega delodajalca. Foto Unforgettable World @unforgettableworld

Preberi še

Vita Movrin naslednjo sezono za Trinx Factory Team
Pauline Ferrand-Prévot k Ineos Grenadiers
Avancini pred novimi izzivi
Nič več ekipe CST PostNL Bafang

Sledite nam