KMC MTB Racing Team, Bart Brentjens
7. decembra 2022

Legenda olimpijskega krosa Bart Brentjens, prvi olimpijski prvak v tej disciplini, v naslednjo sezono z novim imenom ekipe in tudi z drugo znamko koles!

Ime največjega proizvajalca kolesarskih verig bo vse do konca sezone 2024 krasilo ime ene najstarejših ekip v olimpijskem krosu, ekipe veterana in še vedno aktivnega etapnega gorskega kolesarja, Nizozemca Barta Brentjensa. Tistega Brentjensa, s katerim je zmago na ABSA Cape Epic osvojil tudi Peter Vesel.

Bart Brentjens je naznanil, da bo njegova ekipa naslednji dve sezoni nastopala z novim imenom, novim glavnim pokroviteljem in tudi z drugo znamko koles! Ekipa se bo imenovala KMC MTB Racing Team!

KMC MTB Racing Team

Proizvajalec verig KMC je bil eden izmed pokroviteljev Brentjensove ekipe vse od leta 2017, sedaj pa bo njegovo ime napisano na samem začetku. Tako se Bart Brentjens poslavlja od nekaterih pokroviteljev, ki so bili v preteklih sezonah njegovi zvesti opremljevalci. Po štirinajstih letih tako ne bo več pokrovitelja CST (Cheng Shig Tyre). Niti Bafanga (elektro motorji). Edini izmed večjih pokroviteljev, ki bo ostal pri novem projektu, je PostNL – nekdanji TNT, leta 1998 oblikovano podjetje za paketno distribucijo in e-trgovino, ki posluje na Nizozemskem, v Belgiji, Nemčiji, Italiji in v Združenem kraljestvu.

Nič več s kolesi American Eagle

Bart Brentjens je leta 2016 kupil blagovno znamko American Eagle. S kolesom te znamke je 1996 v Atlanti postal prvi olimpijski zmagovalec v gorskokolesarskem krosu. Nato je s Henkom Schipperjem začel izdelovati kolesa, na katerih je tekmovala tudi njegova ekipa. Z naslednjo sezono se bo spremenilo tudi to. “Ameriškega orla” bo zamenjal belgijski Ridley! Tudi z Ridleyem je Brentjens sklenil sodelovati do konca sezone 2024. Cilj vseh novih pogodb pa je s skupnimi močmi uresničiti čim višje cilje na OI 2024 Pariz.

Kdo bodo tekmovalci v ekipi KMC MTB Racing Team?

Tega še niso izdali, saj imajo še dovolj časa in aktualni tekmovalci in tekmovalke ekipe imajo vsi še pogodbe do 31. 12. 2022. Tako ne vemo, ali bo pod novim imenom ekipe tudi kakšna okrepitev ali pa bo Brentjens ostal pri do sedaj zvestih kolesarjih in kolesarkah – Ukrajinki Jani Belomojni, Nizozemkama Anne Tauber in Lotte Koopmans, Nizozemcu Davidu Nordemannu, Latvijcu Martinsu Blimsu in Ukrajincu Aleksandru Hudimi.

Ekipa na Instagramu: @brentjensmountainbiketeam

mountainbikeracingteam.com

Naslovna fotografija KMC

Preberi še

Pauline Ferrand-Prévot k Ineos Grenadiers

Sledite nam