Henrique Avancini
16. novembra 2022

Enajstkratni brazilski prvak v olimpijskem krosu in eden največjih zvezdnikov gorskega kolesarstva Henrique Avancini zapušča ekipo Cannondale Factory Racing.

Zadnja zmaga za ekipo Cannondale Factory Racing, ki jo je osvojil Henrique Avancini, je bila na nedavno končanem Brasil Ride. Tako se je od tekmovalne sezone Brazilec poslovil na domačih tleh in potiho napovedal slovo od ekipe, ki ji je bil zvest polnih osem sezon. Prvič je pedale za ekipo Cannondale zavrtel v sezoni 2014. Njegova tekmovalna pot je bila vedno naravnana proti vrhu, a včasih se ni izšlo. Z Manuelom Fumićem je napadal zmago na najprestižnejši etapni dirki na svetu ABSA Cape Epic, a vedno sta bila nekoliko “prekratka”. Zato pa je Avancini večkrat slavil na Brasil Ride.

Leta 2018 je osvojil naslov svetovnega prvaka v gorskokolesarskem maratonu in nanizal nekaj zmag v svetovnem pokalu kratkega krosa. Vseh osem sezon, ki jih je preživel pri ekipi Cannondale, je lovil naslov svetovnega prvaka v olimpijskem krosu, a mu je vedno “malce zmanjkalo”. A to ne izniči ugleda, ki si ga je ustvaril v svetu MTBja. Avancini pri svojih 33 letih velja za eno največjih imen sodobnega gorskega kolesarstva ne samo doma v Braziliji, tudi v globalnem smislu.

Cannondale Factory Racing in poklon Avanciniju

Avancini je ob slovesu dejal:

“Veseli me, da sem bil del zgodbe, ki smo jo pisali z ekipo Cannondale Factory Racing. To je bila uspešna pot, ki mi je omogočila, da sem šport, ki ga imam rad, tudi v domači državi postavil pod žaromete in zgradil kariero na najvišji možni ravni. Oditi iz ekipe ni bila lahka odločitev, a odhajam z dosežki in številnimi spomini, ki jih lahko ponosno hranim v srcu. Čutim, da sem v tem projektu dal vse od sebe, in čas je, da najdem nove izzive in lovim nove cilje. Toda prepričan sem, da ne bom pozabil vseh, ki sem jih osvojil s pomočjo Cannonadala in ekipe Cannondale Factory Racing.”

Henrique Avancini, ne samo brazilski, tudi Cannondalov heroj

Kaj je o Henriqueju Avanciniju, sam ga je klical Ave, zapisal Michele Mondini, si preberi na cannondale.com.

Henrique Avancini @avancinimtb

Fotografije Cannondale Factory Racing

Preberi še

Cannondale Factory Racing: Mani in Henri še eno leto skupaj

Sledite nam