Ravels, Mak Breznik Falk
Pumpaj Slo Velenje
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders
1. maja 2022

V belgijskem kraju Ravels se pod taktirko domačega kluba The BMX Devils odvijata peta in šesta dirka sezone evropskega pokala. V Belgiji tokrat trije Slovenci.

Pred dvema tednoma so Belgijci gostili tretjo in četrto dirko evropskega pokala. In kot da ne bi bilo dovolj, so postali še gostitelji pete in šeste preizkušnje. Ravels se ponaša z nekoliko daljšo in tehnično srednje zahtevno progo, ki daje poudarek na drugo linijo in ima za razmere evropskega pokala dokaj položno startno klančino. Je pa Ravels s svojo prvo linijo in s tlakovanimi zavoji dokaj podoben progi v Desslu, ki bo letos v mesecu juliju gostil evropsko prvenstvo.

Majhna slovenska odprava v Ravels

Če je v Zoldru nastopilo 8 slovenskih tekmovalk intekmovalcev, so se v Belgijo še enkrat v tako kratkem času odpravili le trije: Gaj Gorza (Fly Evrope – TBP Lenart), Mak Breznik Falk ( Bikehanic – 20 Chocolate) in Jošt Ložar (Bikehanic – 20 Chocolate / Bmx Racing Kids Team).

Težka združena kategorija

Gaj Gorza, ki nastopa v kategoriji 17 do 24 let je tokrat zaradi manj prijavljenih tekmovalcev (vseh skupaj je bilo dobrih 700) vozil v kategoriji 17+ in tako vozil skupaj z izkušenejšimi, predvsem pa močnejšimi tekmovalci. Sobotno dirko končal na šestem mestu v četrtini finala.

V primežu Belgijcev

Mak Breznik Falk (boys 13) se je v izredno močni kategoriji – na startu je bila skoraj tretjina tekmovalcev, ki v Zoldru niso nastopili – “sprehodil” skozi mote. Odličen je bil tudi v četrtfinalu, a se nato v polfinalu znašel v belgijskem “sendviču,” se skoraj do konca boril na četrtem mestu, a skozi cilj pripeljal kot peti in tako dirko zaključil med polfinalisti oziroma na končnem devetem mestu.

Še ene stopničke

Jošt Ložar letos kaže zelo konstantne rezultate, saj je v kategoriji boys 12 od petih dirk evropskega pokala na štirih stal na zmagovalnem odru. Tako je v Ravelsu zaostal le za največjima rivaloma letošnje sezone, Italijanom Matteom Marianijem in Švicarjem Julesom Kasperjem.

Vrstne rede najdeš na jstiming.nl.

Danes bo na sporedu še šesta dirka sezone. Ogled v živo na uec.ch.

Na naslovni fotografiji Mak Breznik Falk. Foto JLo

Preberi še

Na tretji dirki evropskega pokala BMX zopet zmagovalni oder za Slovence

Pumpaj Slo Velenje
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders
Sledite nam