28. marca 2013

V soboto se t.i. vzhodnoevropska turneja Master of Dirt – The Next Level začenja v Zagrebu, v ponedeljek nas bodo na noge vzdignili v Ljubljani. Brez prvoaprilskih šal. Info o nastopajočih!

Po razprodanem spektaklu v Stožicah leta 2011 se prenovljena predstava Masters of Dirt vrača v Ljubljano. Pred dobrim mesecem dni so s tremi predstavami navdušili Dunaj – poročilo s fotogalerijo in videom. Zdaj gredo na “vzhodnoevropsko” turnejo s tremi postajami: 30. marca Zagreb, 1. aprila Ljubljana in 6. aprila Beograd.

V Stožicah bomo v vsem možnih in nemogočih sokih zopet videli motorje za kros, štirikolesnike, seveda tudi gorska in BMX kolesa, prvič tudi električni motorček in motorne sani.

Postava

Med motokrosisti v Ljubljano prideta eden najbolj proslavljenih, Španec Edgar Torronteras, in najmlajši, Čeh Matěj Česák. Videli bomo osem FMX jezdecev + Česáka na 80 kubičnem motociklu. Namesto nedavno tragično ponesrečenega Tyrona Gilksa sta vskočila Antonio Navas in Rocky Florensa, ki sta na Dunaju prvič skakala tudi na tandemu.

Na quadu bo v MOD debitiral Slovenec Aleš Rozman! Na motornih saneh bo norčije zganjal Norvežan Jostein Stenberg.

Brez pogona motorjev (tako se reče, čeprav jih za največje trike do skakalnice potegnejo z motorjem) bomo v Stožicah na kolesu BMX videli Francoza Patricka Guimeza, na gorskem kolesu pa Španca Bienvenida Aguada. Bienvenido je znan po svojih dvojnih premetih naprej (glej video spodaj).

www.mastersofdirt.com

Zoki je imel nedvomno v mislih prizor na uvodni fotografiji, ko se je lotil projekta Stožice. Foto MOD Dunaj.

Aguado nedavno v Marseillu

Sledite nam