Freestyle zaposluje
Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders Freestyle Giant
14. maja 2014

Z eno vozovnico letos v 12 evropskih parkov. Najnovejše informacije pred sezono, pregled prireditev in video.

Končno je prišel čas za obisk parkov. Dvanajstih parkov, če smo natančni. 12 vodilnih parkov Srednje Evrope odpira svoja vrata za sezono 2014 in vožnja po njih je na voljo z eno samo vozovnico.

Od 19. aprila do 2. novembra (to je veljavnost vozovnice, obratovalni čas posameznih parkov je lahko drugačen) vas v parkih čakajo vse vrste poti, od freeride do lepih tekočih stezic. Za ceno 385 evrov (305 za najstnike in 195 za otroke) dobite neomejen dostop do vseh dvanajstih parkov v združenju. Vozovnico GraVity Card lahko kupite v katerem koli od parkov ali pa jo naročite na spletu na www.gravity-card.com

Lani odprti park Serfaus-Fiss-Ladis, najnovejši v družini, je hitro postal priljubljen. Leži sredi avstrijskih Alp in bo s svojo široko ponudbo še okrepil pestrost palete GraVity Carda.

Vsi radi predvsem dobro furamo, GraVity Card pa ponuja še marsikaj drugega. Med drugim tudi dostop do številnih prireditev, ki se v parkih odvijejo v sezoni. Preletimo koledar prireditev, da lahko začnete načrtovati svoja potovanja.

Maj
Specialized Bike Park Pohorje nad Mariborom prav ta konec tedna, 17. in 18. maja, odpira sezono evropskega pokala v spustu iXS. Bliža se tudi festival iXS Dirt Masters, ki bo med 29. majem in 1. junijem v bikeparku Winterberg v Nemčiji. Tudi potovanje v Špičak na Češkem bi lahko bilo zanimivo, otvoritev imajo 31. maja, 7. junija pa tam lahko preskusite vse najnovejše modele koles Cube, saj se tam ustavi Cube Stereo Test Tour.

Junij
Dogodokov v bikeparku Leogang res ne morete prezreti. Leogang  od 12. do 15. junija gosti festival Out of Bounds, kjer se frirajderji pomerijo na tekmovanju v skokih 26TRIX, tam bodo tudi najboljši tekmovalci v spustu na svetu na dirki svetovnega pokala, pa tekmovalci v 4krosu, ki se bodo pomerili za naslov svetovnega prvaka. Vse v enem koncu tedna!
Bikepark Planai nad Schladmingom vabi med 19. in 22. junijem, ko prirejajo Gravity Games. V tem času bodo gostili Pump the City, ulični pumptrack na izpadanje, whip-off tekmovanje ter seveda dirko evropskega pokala v spustu iXS.

Julij
V juliju je na voljo festival Bikes and Beats, ki ga med 3. in 6. prirejajo v Saalbachu Hinterglemmu. Od 11. do 13. julija sledi dirka nemškega pokala v spustu iXS German Downhill Cup v Bad Wildbadu v nemškem Črnem lesu.

Avgust
2. in 3. avgusta v parku v Wagrainu prirejajo Symphony Jam Session Weekend, ki prinaša kup akcije v parku. V novem parku Serfaus-Fiss-Ladis pa prvič prirejajo Kona MTB Festival, namenjen mladim. Od 7. do 10. avgusta bo tam “prvenstvo novincev” iXS International Rookies Championship. Bikepark Zau[:ber:]g Semmering pa bo spet priredil svoj edinstveni 24-urni spust “Race the night”, Ironman gorskega kolesarstva.
 
September
Nazaj v Slovenijo: Specialized Bikepark Pohorje bo od 12. do 15. septembra priredil vzdržljivostni dogodek “Where the trail begins”, podrobnosti sledijo. Isti konec tedna Bikepark Geisskopf prvič priredi dirko drugačnih veteranov: tvoje kolo za sodelovanje v dirki Oldschool DH Race ne sme biti novejše od letnika 2004, med nastopajočimi bo tudi Rob Warner. Gotovo zabavno!
Pred koncem sezone še enkrat v Leogang in Saalbach Hinterglemm, kjer bo finale enduro serije Specialized-SRAM del festivala Biketember. Med 19. in 21. septembrom bo tam tudi finale evropskega pokala v spustu iXS in Scott Junior Trophy.

Tako, GraVity Card vam odpre vrata vseh teh prireditev. Več informacij o vozovnici na www.gravity-card.com

Parke smo preleteli že v prejšnji novici: GraVity Card 2014: 12 parkov

Uvodna fotografija: foto Ale DiLullo

Ride Loose Riders Wheelbase Freestyle Giant Ciklo Centar
Sledite nam