Extreme Vital
6. aprila 2021

Hrvaški velikan Kendl Sport prevzel trgovca Ri Bike, Extreme Vital kmalu s še eno trgovino, Taipei Cycle Show že v letu 2022, Light Bicycle s skladiščem v Evropi, Shimano s strukturnimi spremembami ter trendi in napovedi v kolesarskem svetu.

Keindl Sport

Zagrebški veletrgovec izpolnjuje obljube. Po dogovoru o financiranju poslovanja z investicijsko družbo Provectus Capital Partners (Biznis 11: Keindl Sport z novim vlagateljem v širitev) sedaj prevzema trgovino RI Bike na Reki. Več izveš na mtb.hr.

Extreme Vital

Po dveh na Gorenjskem, franšizni trgovini v štajerski prestolnici, kmalu še druga trgovina v Ljubljani. Več sporočimo, ko bo uradna otvoritev. extremevital.com.

Trendi in napovedi

Na spletni platformi Fortune Business Insights so razčlenili velikost kolesarskega trga, vpliv Covid-19, napovedali razmerja med električnimi in klasičnimi kolesi ter predvideli rast trga do leta 2027. Zanimivo branje tudi za tiste, ki se radi igrajo z nakupom in prodajo delnic.

Shimano in strukturne spremebe

Po 114. skupščini delničarjev se je s 30. marcem zamenjal del vodstva. Na novo so imenovali nekatere direktorje. Nekdanji predsednik odbora Yozo Shimano bo sedaj opravljal vlogo generalnega direktorja. Nove vodstvene položaje so dodelili tudi v segmentu ribištva, ki predstavlja dobršen del Shimanove proizvodnje. Več na cyclingindustry.news.

Taipei Cycle Show

Po letošnjem virtualnem sejmu, ki potekal skoraj cel mesec marec, so se prireditelji že osredotočili na naslednje leto, ko bodo zopet prirediti sejem v fizični obliki. Začetek Taipei Cycle Showa napovedujejo za 9. marec 2022. Dodatne informacije so na voljo na bike-eu.com.

Light Bicycle

Kitajski proizvajalec karbonskih obročev in celotnih obročnikov je zaradi velikega povpraševanja po njihovih izdelkih v Evropi odprl skladišče in začel z distribucijo celotnih komponent. V francoskem Chambertaudu bodo tako evropskim kupcem ponujali skoraj celotno linijo cestnih in gorskokolesarskih obročnikov. Z novo pridobitvijo bodo skrajšali tudi tranzitni čas ter odpravili določene uvozne dajatve. Več izveš na bicyclereatailer.com.

Naslovno fotografijo smo si sposodili pri Extreme Vital.

Prejšnji

Biznis 14: Barčica po morju plava

Sledite nam