Biznis
30. marca 2021

Koliko težav je kolesarski industriji povzročila ladja Ever Given, ki je obstala v Sueškem prekopu? Giant in Leatt odlično v preteklem letu, Shimano gre v boj proti ponarejevalcem, Apidura postaja še bolj ekološka, na Tajvanu so podelili “oskarje”.

Canyon in Orange o …

prometnem zamašku v Sueškem prekopu, najkrajši ladijski povezavi Azije z Evropo. In kako je tedenski zamašek vplival na dobavo delov in komponent. K sreči ladja Ever Given ladjarja Evergreen že pluje naprej.

Orange: “Na ladji nismo imeli nobenega kontejnerja, se pa prekopu bliža ladja, na kateri imamo okoli 1000 koles. Upamo, da zaradi tega ne bo prihajalo do prevelikih zamud. Proizvodnja v Veliki Britaniji zaenkrat poteka nemoteno, tako da ne bomo občutili izgub.”

Canyon: “Ena izmed pošiljk je prav na ladji Ever Given, nekaj pošiljk pa je na ostalih ladjah, ki so ta trenutek v prometnem zamašku. To bo povzročilo nekaj zamude pri dostavi v pristanišču v Rotterdamu. Poleg rahlega zastoja pri dobavi opreme, ki je na žalost obstala v Sueškem prekopu, imamo težave z nabavo določenih komponent in proizvodnja ter sestava nekaterih modelov koles močno zamuja.”

Specialized

Izvršni podpredsednik uprave velikega S je imel na virtualnem srečanju na vsakoletnem sejmu na Tajvanu zanimivo predavanje o zamudah pri dobavah komponent, pomanjkanju materjala, ogromnem povpraševanju po kolesih in predvem o rasti trga ter višanju cen. Preberi na pinkbike.com.

Giant

Tajvanski gigant je v poročilu poslovanja v lanskem letu navedel 10,3 % rast prodaje glede na leto 2019. Delež e-koles sedaj predstavlja že 26 odstotkov celotne prodaje skupine Giant. Več na bicycleretailer.com.

Shimano

Japonci uvajajo program za omejevanje prodaje ponarejenih izdelkov, ki vključuje obljubo, da bodo sodelovali v kazenskih preiskavah in vložili civilne tožbe proti proizvajalcem in distributerjem ponarejene opreme Shimano. Več informacij najdeš na tem mestu.

Leatt

Južoafriški izdelovalec zaščitne opreme za MX in MTB je leto 2020 zaključil rekordno. Izvršni direktor podjetja Sean Macdonald je priznal, da je bilo zadnje četrtletje preteklega leta najboljše v zgodovini podjetja. Klik.

Apidura

Morda najbolj prepoznavna blagovna znamka v bikepackingu sedaj še bolj vneto k sistemu popravil njihovih izdelkov. Osemnajst partnerskih trgovin po Evropi, Aziji in Afriki je že v programu zmanjšanja vpliva na okolje. Sedaj bo Apidura to storitev še razširila, saj želijo, da so njihovi izdelki čim dlje v uporabi! Več na cyclingindustry.news.

Taiwan Excellence

Kolesarski “oskarji” so podeljeni. Na Tajvanu namreč vsako leto domačim podjetjem podelijo nagrade za inovativnost. Letos so nagrade dobili: Merida (kolo Reacto), KMC (posebna 12-redna veriga za e-kolesa), Novatec (novi karbonski obročniki za makadamkanje G4), Maxxis (makadamkarska pnevmatika Receptor), Dizo Bikes (makadamkar Grover) in Pacific Cycles (e-pedalec Moove). Več si lahko ogledaš v zgornjem videu ali si prebereš na bike-eu.com.

Naslovna fotografija: Maxar Technologies (satelitska fotografija).

Prejšnji

Biznis 13: Norco z novo celostno podobo, Acerbis z MTB kolekcijo, Rose dviguje cene

Sledite nam