4endurance sis 2
Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
13. septembra 2016

6 dogodkov, 4 tekmovanja na prvi izvedbi festivalčka v bike parku Krvavec. Najbolj hud je pa Huth.

Na Krvavcu, v slovenskem parku z največ prebivalci (in sklepamo tudi največ bajkerji) v krogu 25 km, pridno gradijo in tudi prirejajo. Po letošnji otvoritviji proge Muci in dirkici serije SloEnduro 4Fun so se na prvo septembrsko soboto zagnali v izvedbo prvega enodnevnega festivalčka. Prisluhnili so tudi pokrovitelji in reklo se mu je Fresh bike festival Krvavec.

Koncept je bil preprost: čim več dogajanja za čim širši krog terenskih kolesarjev – poleg gorskih še BMX prosti slog in ciklokros – s središčem dogajanja na plaži v Tihi dolini, pod katero je do spodnje postaje gondolske žičnice 1000 višinskih metrov spuščanja.

Tudi lepo vreme je bilo. Kaj še rabiš? Nagrade? Tudi teh je bilo kar nekaj.

Različnih kolesarskih dogodkov se je skozi dan nabralo kar šest, od tega štirje tekmovalni: merjenje časa na Muciju, Rock’n’flowu in Bambinu ter dirka v ciklokrosu. Pa še netekmovalno pumpanje na pumptracku in predstave na skakalnici.

Kralj muc, skal in tekočega furanja je postal Energijin Nejc Huth, ki je zabeležil najboljši seštevek časov na obeh ta dolgih progah.

Rdeča nit

En družaben dogodek v sezoni v bike parku Krvavec je več kot dobrodošel. Verjetno nima smisla v dnevu nizati čim več dogodkov, da se nato posameznega udeleži le peščica. Morda bi bilo bolje poiskati rdečo nit in/ali osrednji festivalski dogodek.

Pa termin? Drugi vikend v septembru je tako zaželen, da si ga bo treba izboriti! Tako da že kar sporočite datum za 2017 😉

www.rtc-krvavec.si

Fotografije Jure Horvat

4endurance sis 1
Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam