Swiss Epic, Schurter-Forster
Valamar SI 2021
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Ciklo Centar SloEnduro
20. avgusta 2020

Po tretji etapi nespremenjeno stanje na mestih vodilnih. Schurter in Forster kontrolirata položaj, Langvadova in Battenova povečujeta prednost, Vesel in Brentjens pa lovita majici vodilnih.

Tretja etapa je bila kratka in z ne preveč dolgimi in težkimi vzponi. Premagati je bilo potrebno 50 kilometrov in 1900 višincev. Tudi tokrat brez presenečenj po kategorijah: Schurter-Forster, Langvad-Batten. Vesel in Brentjens odlično, a še vedno v lovu na majico.

Ariane Luthi in Alice Pirard. Foto Marius Holer.

Moški

Nino Schurter in Lars Forster (Scott – SRAM) na domačem terenu ne popuščata in včerajšnje drugo mesto ju je samo podžgalo. Na vseh vmesnih časih sta se do konca kratke, dve in pol ure dolge etape borila s Daniellejem Porrom in Fabianom Rabenstainerjem (Trek – Pirelli 1), ki sta se dobro držala ter jima nista pustila narediti večje razlike. A na koncu sta vseeno priznala premoč in prišla v cilj s 23 sekundami zaostanka. Kristian Hynek in Martin Stošek (Future Cycling Northwave Team 1) sta na tretjem mestu zaostala že štiri minute in tri sekunde.

Kristian Hynek in Martin Stošek. Foto Michael Chiaretta.

Tako dvojec Scott – SRAM še naprej vodi. Sedaj s petimi minutami in 55 sekundami pred dvojico Trek – Pirelli 1 in Future Cycling Northwave Team 1 na tretjem mestu, ki pa zaostajata že 10 minut in 52 sekund!

Ženske

Podobno je bilo tudi pri dekletih, le da sta Annika Langvad in Haley Batten (Specialized – Racing) svojo dirko vozili že od začetka. Na zadnjem spustu po enoslednicah je Haley padla, a ju to ni zmotilo in v cilj sta prišli s prednostjo osmih minut in 22 sekund pred Sophie Von Berswordt-Wallrabe in Jacqueline Schneebeli (jb BRUNEX Felt Factory Team) ter deset minut 22 sekund pred tretjima Stefanie Dohrn in Elisabeth Brandau (Centurion-Vaude Radon).

Annika in Haley. Foto Marius Holler.

Skupno torej: Specialized – Racing trdno na vrhu. Petindvajset minut in 44 sekund pred Centurion-Vaude Radon. Na tretjem mestu pa Ariane Luthi in Alice Pirard (Andermatt Spur), ki pa zaostajata krepko preko 30 minut.

Grand master

Peter Vesel in Bart Brentjens (CST PostNL Bafang MTB Racing Team) sta zmagala v kategoriji . Drugo mesto sta osvojila Barti Bucher in Hansjorg Gerber (BiXS/Bikeholiday.ch). A Bart in Peter prednosti nista uspela zmanjšati, saj so v cilj prišli le nekaj sekund narazen.

Peter Vesel in Bart Brentjens. Foto Aleš Boben.

Etapa je bila enostavno prekratka in vzponi, pogojno rečeno prelahki, da bi lahko bolje izkoristila svoje adute. Peter je imel sicer že v prvem krogu defekt, ki pa tokrat ni vzel veliko časa in ni vplival na samo dirko. Še dve etapi do konca, a cilj je isti. Majica vodilnih! Tretjem mesto sta osvojila Marc Schnyder in Ivo Kistler (Old friends on TREK and #mysporttrophybike), ki sta zaostala dve minuti in pol.

Skupni vrstni red je še vedno enak. BiXS/Bikeholiday.ch s prednostjo 2 minuti in 28 sekund pred CST PostNL Bafang MTB Racing Team in 24 minut ter sekundo pred Old friends on TREK and #mysporttrophybike.

Maske so obvezne! Na najvišji stopniki pa Peter in Bart! Foto Francesco Narcisi.

Peter: “Od začetka sva spet navila in si privozila dve minuti, a moj defekt, ki sicer ni zahteval veliko časa, ter superiorno spuščanje tekmecev, oboje je na polovici dirke spet vse postavilo na začetek. V drugem krogu sva sicer poizkusila spet uiti, a sva bila oba že precej na koncu z močmi in sta naju Barti in Hansjorg na spustih zopet ujela. Torej samo zmaga v etapi in gremo naprej. Nekje do konca dirke so tri minute, ki jih bova nekako ujela.”

Bart: “Bilo je dobro na prvem vzponu, a kmalu smo bili spet skupaj. V začetku drugega kroga sem po ravnini navil, a ko je prišel vzpon, sem moral najti tempo do konca etape, tako da večje razlike nisva mogla narediti. Etapna zmaga, majici se pa še vedno izmikata. A ne za dolgo!”

Včerajšnja etapa v videu

Od minute in 17 sekund dalje na vzponu ujameš tudi Petra in Barta!

Vrstni redi

Na naslovni fotografiji Nino Schurter in Lars Forster. Foto Michael Chiaretta.

Preberi še

Swiss Epic: Po prvi, blatni etapi
Swiss Epic: Vesel in Brentjens z odliko

Valamar SI 2021
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Ciklo Centar SloEnduro
Sledite nam