15. februarja 2012

V nedeljo na Soriški planini veleslalom na snegu. Saša Merljak prestopa v Trbovlje. Odpihnilo zimsko ligo na Krku, naslednja v Pulju. Prenovljen blog Bike Park Slovenia. XC liga v BiH. Video: Labinjonski maraton.

V nedeljo veleslalom na snežnih bajkih
Neverjetno, imamo sneg. Nimamo sicer kolesarske dirke po snegu, imamo pa dirko s “kolesi” na smučeh. Veleslalom na Soriški planini to nedeljo, 19. februarja! Prvi nastopo ob 11. in drugi ob 13. uri.
Vse podrobnosti so na facebook strani prireditve.
Poudarimo le še to, da je pojem “snow bike” tokrat precej širok. Karkoli s kolesarskemu podobnim krmilom spredaj in smučmi spodaj lahko gre na štart. Veliko domačih izdelkov je v državi, pa še nekaj kupljenih.
Če bodo snega dovolj, bo na progi tudi kakšna skakalnica.
Uvodna fotografija – foto prireditelj.

Še en prestop pri “tastarih” v DH
Spustaš Saša Merljak se iz DEŠ Fleša odpravlja v MTB Trbovlje/Specialized. Na novega Specializedovega Dema torej (lani se je boril na nekaj sezon starem). Z Saša bo to četrta sezona po vrnitvi iz ZDA in druga v kategoriji master. Lansko je končal s poškodbo kolena, na novo se pripravlja predvsem na – ne boste verjeli – cestnem kolesu. Poleg nastopov v slovenskem pokalu (lani je bil drugi v skupni razvrstitvi) in na DP letos seveda cilja visoko tudi na evropskem prvenstvu v Kranjski Gori.
“S Sašom se dobro razumemo in radi smo ga podprli,” pravi vodja trboveljske ekipe Sebastjan Zmrzljak.
Sašova premiera v trboveljskem dresu bo čez dobra dva meseca na domači dirki DH Javor.

Zimsko ligo odpihnilo
Izvesti šesti krog Zimske lige Trek minulo nedeljo na otoku Krku? Nemogoče! In je niso. Šesti krog bo to nedeljo, 19. februarja, v Šijanskem gozdu pri Pulju. Tisti gozd na levi, ko se od avtoceste pelješ proti mestu. Štart je čez cesto od Merkatorja. Več na fb skupini lige

Nova podoba bloga BPS
Blog angleško govorečega spletnega mesta Bike Park Slovenia je dobil novo obliko. Kar nekaj uporabnih reči bašejo fantje v stran. Med derugim so že izbrskali cene pohorskega parka za letošnjo sezono. Trial (pravilno Trail) Map pa razen nekaj izjem ostaja spisek pobožnih želja za legalizacijo. blog.bike-park-slovenia.com

Naš FB
Na facebook strani mtb.si na naslovu www.facebook.com/mtbslovenija v zadnjem tednu: objavljeni trasi maratona Učka in endura 3 Camini nad trstom, mladinec Jure Golčer, nadaljevanje odlomkov iz prvega trboveljskega filma, (skoraj) vsak dan en hud kolesarski citat … pa še marsikaj.

V BiH Škoda XC liga
Bosna in Hercegovina ima letos pravi pokal v krosu pod pokroviteljstvom Škode. Pet dirk, prva že konec marca v Mostarju. Koledar in pravilnik na mtb.ba

Video: Labinjonski maraton
V nogo pa eno hrvaško. Oddaja Akcijska centrala na športni TV je že pred časom objavila odlično reportažo z jesenskega Labinjonskega maratona.
Če Vimeo vgrajevanje štrajka, pojdi kar sem. V arhivu na Vimeu kot zadnji najdeš objavljen tudi video s paralelnega slaloma Jaska.

Sledite nam