pumptrack camp park lijak
Pumpaj Slovenija Vrhnika
Ride Loose Riders Wheelbase Freestyle Giant Ciklo Centar
17. aprila 2022

Takole smo minuli četrtek s pomočjo predsednika republike odprli največji neasfaltirani pumptrack pri nas. Velik je, da ni morda celo največji sploh?

Le kdo bo računal celotno površino novega objekta pri Ozeljanu ali le voznih površin. Okoli 300 metrov je treba opraviti, da prekolesariš celoten krog. Ki ni krog ampak … malo zaštrikana osmica. Osmice pa imajo Primorci radi. Tale ne bo odprta le osem dni v letu temveč glede na milo zimo v Vipavski dolini kar vse leto.

Otvoritev ni bila kar tako. Gospodar Aleksander Mladovan, ki je dobil zamisel, da v svojem kampu park Lijak postavi velik pumptrack iz zemlje, primeren tudi za dirke, je na dogodek privabil kar predsednika republike Boruta Pahorja. Ker je predsednik domačin v teh krajih, je bilo morda malo lažje.

In ne le, da je prišel – predsednik, ki se sicer v svojih objavah na instagramu rad pokaže s kolesom za makadame, je tudi prekolesaril cel krog. Sicer sila neprimerno opremljen, v obleki in pripadajočih čevljih, pa na (ugasnjenem) e-kolesu. Ta sicer v kampu izposojajo. A ni bilo videti, da bi se spravil v nevarnost.

Potem so progo, ki so jo zgradili graditelji BATT Crew, napolnili mladi iz klubov Črn trn in Kamplc ter malo starejši. Do trde teme! Tudi z dirkanjem smo malo poskusili. Gotovo bo zanimivo, ko bo tu prava dirka.

Takole so povedali trije izbrani uporabniki: Tim Jež, Kristjan Vreček in Soni Makarovič

Aleksandru in lokalni ekipi ter uporabnikom želimo čim več lepih uric na pumptracku in čim manj “kaj nam je bilo tega treba” trenutkov. Pumptrack iz zemlje je živa reč, ki potrebuje crkljanje.

Se vidimo ob obiskovanju tistih koncev (park je tik ob glavni cesti v Novo Gorico) in gotovo tudi na prireditvi, festivalu, katere glavna atrakcija bo ob kolesarjenju bo bližnji in manj bližnji okolici gotovo dirka na pumptracku!

Pa video Kristjana Vrečka komaj čakamo, je imel s seboj celo produkcijo.

Fotografije Matic Grmek/Woodz Social @matic_grmek

Preberi še

V parku Lijak bo največji zemeljski in tekmovalni pumptrack

Pumpaj Slovenija Vrhnika
Ride Loose Riders Wheelbase Freestyle Giant Ciklo Centar
Sledite nam