26. julija 2014

Na kratko z maratona, zadnjega tekmovanja festivala Black hole bike fest, 30 in 51 km dolgega maratona.

Na kratko z zadnjega tekmovanja festivala Black hole bike fest, 30 in 51 km dolgega maratona s štartom in ciljem v Mitneku nad Črno na Koroškem.

Na 51 km trasi s 1830 v.m. vzponov je v cilj skupaj prišla trojica, ki se je odločila, da bo pred ciljno črto sestopila s koles in ciljno črto prečkala skupaj. Potem pa, saj veste, “fotofiniš” … Zmagovalec je Gregor Krajnc (Calcit bike team) pred Juretom Belakom (Energijateam.com) in Rokom Nagličem (KK Ravne). Tik za njimi je bil v cilju Borut Ramšak (Ganesha team), ki je stik z njimi izgubil v zadnji pentlji proge. Le dobri dve minuti in pol za najhitrejšimi je sledila Tanja Žakelj (Unior Tools Team).

{loadposition inside}
Na 30 km trasi “klasik” s 750 v.m. vzponov je bila najhitrejša trojica izkušenih lokalcev: Matjaž Smovnik (MTB Gortina) pred Silvom Pšeničnikom (MTB Koroška) in Robijem Kordežem (Orbea Geax). Najhitrejša dama na tej razdalji je bila Polona Kalčič (MTB Koroška). Pohvalimo se še z mtb.si-jevim Urošem Ložarjem (KD Rajd), ki se je s singlespeedom prigrizel do absolutno 19. mesta med 83 uvrščenimi.

Skupno je na obeh trasah nastopilo rekordnih 170 udeležencev.

Vreme je pod Peco zdržalo, zlilo se je med podelitvijo. Nedeljske ture v okviru festivala so zaradi slabih obetov vremenskih odpovedane.

Na uvodni fotografiji lanski zmagovalec na razdalji Klasik Rok Naglič v rudniškem odseku pred pred Gregom Krajncem v rudniškem odseku, foto Miha Kolar.

Maraton Črna lukna 2014 – Rezultati

Sledite nam