Freestyle dostava
Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
27. maja 2012

V Vrtojbi v prvi pokalni dirki Lovše pred Budinom in Lovšetom. 200 nastopajočih in zmagovita vrnitev Jauka po 12 letih.

Prvo dirko v krosu za pokal Slovenije za starejše kategorije v tej sezoni je v Vrtojbi dobil Matej Lovše pred Matjažem Budinom in Lenartom Nočem. Aktualni državni prvak Lovše je Budinu in Noču, s katerima je na čelu kolesaril večji del dirke, ušel v zadnjem od šestih krogov.

Ana Zupan je bila edina članica na štartu. V dirki veteranov in amaterjev je pionir in legenda slovenskega krosa Marjan Jauk v svojem prvem nastopu po dvanajstih letih (leta 2000 je bil zadnjič članski prvak) povedel v prvem krogu in prepričljivo zmagal. Kdor zna, zna. Jauka tudi lanski kompliciran zlom komolca očitno ni upočasnil.

Dirko Griči XC na hitri progi s štartom pri “trafo postaji” na robu Vrtojbe in Biljenskih gričev je izvedlo novoustanovljeno društvo DEŠ Fleš – doslej so kolesarji delovali kot del društva DEŠ, pred letošnjo sezono pa so se osamosvojili. Skupaj s tekmovalci v kategorijah pokala mladih je nastopilo 200 kolesarjev iz Slovenije z nekaj gosti iz Italije.

Naslednja pokalna dirka bo že naslednji konec tedna, v nedeljo 3. junija v Samoboru streljaj čez mejo na Hrvaškem. Lovše jo bo izpustil, saj bo nastopil na etapni dirki Alpentour Trophy v Avstriji.


Vrstni red moški elite + U23
1. Matej Lovše (Uni team Cult)
2. Matjaž Budin (Orbea Geax)
3. Lenart Noč (Ganesha team)
4. Boštjan Hribovšek (Calcit bike team GT)
5. Borut Ramšak (Ganesha team)

Kompletne vrstne rede iščite v naslednjih dneh na www.kolesarska-zveza.si (skrpucal, kakršno je trenutno na voljo, na mtb.si ne objavljamo …)

Na uvodni fotografiji Noč pred Lovšetom in Budinom sredi članske dirke. Foto Energijateam.com

Video z izjavami prve trojice med člani

Loose Cycles Leatt akcija
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
Sledite nam