pumpaj slovenija
Wheelbase Oglaševanje na mtb.si Ride Loose Riders Freestyle Giant
4. oktobra 2022

Na pumptracku v parku med Pako ter osnovno šolo Antona Aškerca, glasbeno šolo in gimnazijo je bilo minulo soboto veselo ves dan. Po deževnem tednu je sledila sončna in topla sobota, pumptrack je prve kolesarje že pričakal suh in tako je ostalo do konca dne, ko so se za zadnje vožnje in razglasitev prižgali žarometi.

Na tekmovalni strani sporeda je bila na sporedu šesta in zadnja dirka v sezoni za točke državnega pokala Pumpaj Slovenija. Blizu 70 tekmovalcev vseh kategorij se je z vožnjami na čas merilo na skoraj celotni razpoložljivi dolžini steze v obeh pentljah.

pumpaj slovenija velenje

Zopet so bili najhitrejši tekmovalci v moški mladinski in članski kategoriji, veliko razburljivih bojev pa smo videli tudi v mlajših kategorijah.

Pri članih sta se v velikem finalu spopadla reprezentanta in naposled je Gaj Gorza (KK TBP Lenart) s časom 14 sekund in 68 stotink, najboljšim časom dneva, premagal Luka Baruta (KK Črn Trn), ki je bil dobri dve sekundi počasnejši. Zmagovalec prejšnje dirke v Cerkljah, domačin Jan Skornšek (KD Lignit), je dobil mali finale in osvojil 3. mesto.

Tudi pri mladincih je “letelo” pod 15 sekundami, v finalu je bil Tim Rovtar (KK Črn Trn) s 14,72 za 28 stotink sekunde hitrejši od Nejca Herica (Bikehanic – 20 Chocolate).

Kdo vse je stal na stopničkah v Velenju in vse vrstne rede najdeš tukaj. Končna razvrstitev serije pa kmalu!

Tudi velenjske grbine so fine

grbine so fine

V Foksijevi kolesarski šoli so se z ambasadorjem in inštruktorjem Kolesarske zveze Slovenije Matejem Žanom in velenjsko BMX legendo Urošem Klaužem (ter seveda lisjačkom Foksijem) učile in zabavale tri skupine mladih Velenjčanov. Poleg znanja, ki jim bo koristil na pumptracku in zunaj njega, so odnesli še diplome in darilca.

Krog za razvoj

Po že preizkušeni formuli so kolesarji tudi tokrat s hitrim nabiranjem krogov na pumptracku ter s skakanjem v višino zbirali sredstva za brezplačen športni dan na pumptracku za lokalne četrtošolce.

Najviše je skočil Matej Žan, okroglih 100 centimetrov oziroma 10 centimetrov manj od njegovega lastnega rekorda, ki ga je postavil lani, še pred poškodbo. Zbrali so 509 evrov, ki jih bo prispeval pokrovitelj Rog Bikes.

Ne le na asfaltu

Pester spremljevalni program je dopolnila vodena gorsko kolesarska tura s KD Lignit na Vodemla trails, poti nad Velenjem, ki so jih odprli nedavno. Za velenjske gorske kolesarje in obiskovalce so legalne poti s 780 m visokega Skalnega vrha ali Vodemle vsaj tako pomembne kot pumptrack.

Zemljevid poti v zbirki trailforks.com

Hvala vsem!

Prireditelj v Velenju je bilo Kolesarsko društvo Lignit s soprirediteljem Športno zvezo Velenje in ob sodelovanju in pokroviteljstvu Mestne občine Velenje. Obiskali so nas tudi župan Peter Dermol, vodja urada za družbene dejavnosti Mestne Občine Velenje Marko Pritržnik in predsednik Športne zveze Velenje Bogdan Plaznik. Prireditev so omogočili še lokalni pokrovitelji Rog Bikes, Factory Store, trgovina Ride iz Murske Sobote, trgovina BL šport iz Celja in Zavarovalnica Triglav.

V kamp park Lijak spomladi

Za zaključek sezone smo načrtovali še prireditev v kampu park Lijak v Ozeljanu na koncu Vipavske doline, kjer se pohvalijo z največjim zemeljskim pumptrackom v državi. A zaradi obilnega deževja in načete proge varna in kakovostna izvedba to jesen žal ni mogoča, zato prireditev prestavljamo na pomlad, na začetek sezone 2023.

O seriji

Nosilec projekta Pumpaj Slovenija s programom Grbine so fine je Kolesarska zveza Slovenije, partner pa Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez, naši gostitelji so lokalna društva, zavodi in občine. Pokalni pokrovitelji so trgovina in servis Bičikleto, ki je s kolesi tudi pokrovitelj Grbine so fine, Blacktown Construction GmbH, Alliance ASE in znamka Furam zase.

pumptrack.si

Fotografije Jure Gasparič

Preberi še

Pumpaj Slovenija prvič pod Krvavcem
Video z dogodka Pumpaj Slovenija v Cerkljah na Gorenjskem

Wheelbase Oglaševanje na mtb.si Ride Loose Riders Freestyle Giant
Sledite nam